MERSİN KADINLARI ÇİÇEKLERLE ANLATILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN KADINLARI ÇİÇEKLERLE ANLATILACAK


 

Mersin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hastane Caddesi’nde “Çiçek Dalında Güzel” Sergisi açılacak. Serginin Küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Nurseren Tor, “Mersin bir bahçe ise kadınlarımız çiçektir sloganıyla yol alınacak” diyerek tüm Mersinlileri sergiye destek vermeye davet etti.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin caddeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Çiçek Dalında Güzel” sergisi ile renklenecek.

Serginin Küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Nurseren Tor, etkinlik ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması düzenleyerek, Mersinlileri sergiye destek vermeye davte tti.  

Açılış: 7 Mart tarihinde yapılacak serginin 16 Mart”a kadar caddeleri süsleyeceğini belirten Tor, etkinliğin Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Baro Başkanlığı, MEPİAD işbirliği yapıldığını aktardı.

Amaçlarından da bahseden Tor, “Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm Mersinli kadınlara ithafen planlanan bu sergide; kozmopolit bir nüfusa sahip olan kentimizde ülkemizin bir çok yerinden hatta yurtdışından gelip burada yaşayan ve buraya katma değer katan kadınların bir çok potansiyele sahip olduğunu bu potansiyelin yeni açılan bir çiçek gibi temsili, kentimizin bitki örtüsü ve açılan çiçekleriyle temsil edilecektir. Açıkçası ‘Mersin bir bahçe ise kadınlarımız çiçektir’ sloganıyla yol alınacaktır.

 

ESERLER ELEKTRİK DİREKLERİNE ASILI OLARAK SERGİLENECEK

Bilindiği gibi kentimizde genç kadın nüfusu çok yüksektir. Her sınıftan kadınların ikamet ettiği kentimiz modern bir alt yapıyla çağdaş bir tutum içindedir. Annelerimizden kızlarımıza ve kız öğrencilerimize kadar her kadının güvencesi hepimizin sorumluluğundadır. Mutlu bir kent ve mutlu bir ülke kadınların mutluluğu ile ölçüldüğünde, her kadın ya babasının, abisinin, kocasının ya da oğlunun belirlediği yaşam tarzıyla hayat sürmektedir.

Gördüğümüz gibi farklı biçimlerde farklı yöntemlerde kadın yaşamının kısıtlandığının tespitiyle burada farklı renk ve farklı çeşitlilikte bitki örtümüzün resme dönüşmüş hallerini Hastane Caddesi üzerinde elektrik direklerine asılı olarak sergilenecektir” dedi.

 

KADIN VE HAYAT TARTIŞILACAK

Ayrıca Gökdelen Binasında yer alan Baro Başkanlığı Konferans Salonunda saat 10:00’da açılışın akabinde bir panel düzenleneceğini söyleyen Prof. Dr. Nurseren Tor, kadın ve sanat, kadın ve şiddet, kadın ve sağlık, kadın ve iktidar, romanlarda kadın felsefesi, toplumsal yaşamda kadın, sokak ekonomisinde güvencesiz kadın emeği gibi konuların tartışmaya açılacağını aktardı.

 

CADDE SERGİ ALANI OLACAK

Üçlü bir sergi olarak organize edilen etkinlikte 1+1= 3 grubu olarak Ayça Juana Botella Tor –Tarık Botella Tor – Nurseren Tor’un yapıtları sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kentimizin endemik çiçeklerinden yorumlanmış olarak sergilenecek eserler; Narenciye çiçekleri, yasemin, hanım eli, ful, gül,yaban gülü, zakkum, orkide, zambak, gece sefası yanında menekşe,nergis, sümbül, murt çiçeği, katır tırnağı, papatya, kum zambağı vs çiçek çeşitliğine ilişkin olarak kentteki kadın çeşitliliğini temsil edecek.

Eserler cadde üzerinde bulunan elektrik direkleri, ağaçlar ve bazı binaların balkon demirleri desteğiyle karşılıklı kollarla tam yol üstüne asılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA