EĞİTİM-İŞ’TEN DEKAN BAYKAN’A TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM-İŞ’TEN DEKAN BAYKAN’A TEPKİ


 

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Suriyeli öğrenciler için düzenlenen hafızlık icazet töreni ile ilgili “Halep’in, Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersinimizin Halep’in nahiyesi, misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik” şeklinde sosyal medya paylaşım yapan Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan’a tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

Eğitim- İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin’den sosyal medya hesabından Mersin’i Halep’in nahiyesi gibi gösteren Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan’a tepki geldi.

Tekin yaptığı açıklamada, “Son 20 yıldır her fırsatta cemaat ve tarikat yapılanmalarına yönelik çağdışı uygulamalar gündemi meşgul ederken, Türkiye’yi çağdaş ve demokratik yapısından uzaklaştırma amacına yönelik yeni figüranlar türemeye devam etmektedir” dedi.

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Baykan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Mersinimizin Halep’in nahiyesi, misafir değil ev sahibi olduğunu söyledik” şeklinde ifadelerde bulunduğunu hatırlatan Tekin, “Bu paylaşımı yaparken hangi ülkenin vatandaşı olarak ve hangi bilim insanı mantığıyla düşünmüştür. Dekan”Suriyeli kardeşlerimizin hafızlık icazet törenine katıldık. Halep’in Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersinimizin Halep’in nahiyesi olduğunu, bugün burada misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik. Gün olur harman olur. Her şey aslına döner. Bütün kardeşler bir olur, birlik olur. Hamdolsun gönül coğrafyamız uçsuz bucaksız!” sözlerini söylerken nasıl bir ruh haliyle, neyin hayaliyle yaşamaktadır!” diye sordu.

 

AKP’DAN ADAY ADAYI OLMUŞ

Baykan’ın önceki yıllarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeliği, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi Bölüm Başkanlığı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yürüttüğünü anlatan Tekin, “7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için ise üniversitedeki görevinden istifa edip AKP Adana milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Baykan, 2019 yılında Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına atanmıştı” dedi.

Mersin halkının Kurtuluş Şavaşı yıllarında kısıtlı imkanlarıyla, Milli Kurtuluş Mücadelesini bu ve benzeri emperyalist oyunlara karşı verdiğini belirten Tekin şöyle devam etti: “Yaşadığı şehri emperyalist işgal altında bir ülkenin şehrine bağlı olarak gören zihniyet Mersin’in gençlerine hangi bilinçle eğitim verecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü söylemlerde bulunurken kime fayda sağlayabilir? Büyük Önder M. Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız” sözünün önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Mersin’de bilim insanı vasfı almış bir dekan bu söylemlerde bulunuyorsa ve başta Mersin Üniversitesi olmak üzere Mersin’in hiçbir resmi kurumu tepki göstermiyorsa, Mersin Halkı Mersin’e sahip çıkmalıdır. Yaşadığı halkın ve toplumun değerlerinden kopmuş bir üniversite dekanı, mensubu olduğu Üniversite öğrencilerine hangi bilimsel yaklaşımla, ne tür bir eğitim verebilir? Mersin Üniversitesi Rektörlüğü bu söylemleri nasıl değerlendirmektedir?.”

Tekin, “Demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunan Eğitim İş Sendikası olarak, yapılan bu tür söylem ve eylemlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Yıllardır oynanan bu ortaoyunlarına karşı gereken tepkiyi her zaman gösterdik, göstereceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA