“BASINA SAHİP ÇIKILMALI, DEMOKRASİ İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BASINA SAHİP ÇIKILMALI, DEMOKRASİ İSTİYORUZ”


 

Türkiye Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Mersin’de gazetemize yönelik çirkin saldırıya sessiz kalmadı.

Konuyla ilgili bir mesaj yayınlayan TDGF yönetiminin açıklamasında, “Her açıklamasında demokrasiden, insan haklarından, basın özgürlüğünden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bir kısım gençlik kolları üyesi ve yetkilisinin Mersin Haberci Gazetesine yapmış olduğu sözlü ve fiili saldırılar aynı zamanda ülke ve Türk dünyası basınına yönelik genel bir saldırıdır.

Önce maskeli beş kişinin gazeteye gelerek sözlü saldırısının ardından ertesi gün içlerinde CHP Gençlik Kolları Başkanı ve MKYK üyesinin de bulunduğu 50 kişilik bir gurup Haberci Gazetesine karşı slogan atarak çalışanlarına boyalı ve yumurtalı saldırıda bulunmuştu.

 

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN OLMADIĞI BİR TOPLUMDA DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ”

Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez. Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir.

Hepimiz biliyoruz ki, basın milletin müşterek sesi, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın, tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir.

Bilgiye, belgeye dayanan gerçekleri gündeme getirmelidir. Aksini iddia edenler için kanunlarımızda itiraz yöntem ve şekilleri açıktır. Ama unutulmamalıdır ki demokrasi ve basın özgürlüğü her zaman galip gelecektir. Haberci Gazetesinde çalışan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Türkiye Dünyası Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ve Başkanlar Konseyi üyeleri olarak Haberci Gazetesine yapılan tehdit ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyor,olaya CHP Genel Merkezinin el koyarak sorumluların Partiden ihracı edilmesini, hak ettikleri cezayı almasını diliyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA