AKAR: CHP’Lİ GENÇLERİN YAPMASI İNANILIR GİBİ DEĞİL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKAR: CHP’Lİ GENÇLERİN YAPMASI İNANILIR GİBİ DEĞİL


 

CHP Mersin eski il başkanı M. Faruk Akar, CHP’li gençler tarafından Haberci Gazetesi’ne yönelik saldırıların inanılır gibi olmadığı ve tasvip etmediklerini belirtti.

Hediye Eroğlu

Mersin’de gazetemiz Haberci’ye CHP Gençlik Kolları il Başkanı Alkım Sümer ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz öncülüğünde yapılan saldırıya bir tepki de CHP Mersin eski il Başkanı Faruk Akar’dan geldi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Ahmet Ünal ile birlikte gazetemiz Genel Koordinatörü Yüksel Ekiciyi ziyaret eden Akar, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Haberci Gazetesi’nin Cumhuriyet Halk Partililerin evi gibi olduğunu ifade eden Akar,

“İl Başkanlığı yaptığım her iki dönemde de en çok haberimizin, yorumlarımız çıktığı en çok bizi takip eden gazetelerden bir tanesi Haberci Gazetesi idi. Kendi yerimiz olarak görüyorduk. Zaman zaman gazetede yazı yazan köşe yazarlarının partimizle, partideki şahıslarla ilgili farklı değerlendirmeleri olabilir. Fakat bu gazeteye karşı herhangi bir fiili eylem yapılmasını gerektirmez. Yapılan olayı tasvip etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

“HAK HUKUK DERKEN BÖYLE BİR OLAYI TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

“Biz hak hukuk adalet diyorsak eğer ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanan insanlarında kendisi ile ilgili olan beğenmediği konularla ilgili de aynı hak hukuk adalet yolunu seçmesi lazım” diyen Akar, “Biz Türkiye’de dünya genelinde en çok gazetecinin cezaevinde olduğunu, fiili tacize uğradığı ülke olarak görüyor ve bunların bir an önce sonlanmasını düşünüyorken Mersin’de de aynı olayın hemde bizim partimizin gençlik kolları tarafından yapılması inanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

Partilerinin  genel merkezinin bu konu ile ilgili çalışmayı yaptığını anlatan Akar, “İl Başkanımızla görüştüm. Oda partinin genel merkezinin bu konuya el attığını söyledi. Kendi içimizde eksiklikler varsa bunları kısa süre içinde düzelteceğiz diye düşünüyorum. Ben yapılan saldırılar için kendi şahsım ve partililerim adına, görüştüğüm insanlar adına özür dilerim. Bir daha böyle işlerin olmaması ile ilgili kendi içimizde eksiklikler varsa onları tamamlayacağız diye düşünüyorum.  Olayla ilgili disiplin süreci başladı. Disiplindeki arkadaşlar inceleyecekler gerekeni yapacaklar. Bizim tasvip etmediğimiz bir olay. Süreç devam ederken bu konu ile ilgili konuşmak uygun olmaz” dedi.

  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA