TOROSLAR KAR FESTİVALİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR KAR FESTİVALİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Mersin’de kış turizmine yeni bir ivme kattığı Toroslar 2’nci Kar Festivali, Türkiye gündemine oturdu.Festival, yerel ve ulusal yayın organlarının yoğun ilgisini çekerken, #ToroslarKarFest etiketiyle de sosyal medyada yerini aldı. Dünya, Mersin’in güzelliklerini canlı olarak takip etti.

Haber Merkezi

 

Toroslar’ın zirvesi Arslanköy yaylasında 2 gün boyunca süren festivalin; kış sporları, konserler, yarışmalar ve açık hava etkinlikleriyle her saati dopdolu geçti. Belediye, festival süresince kentin 4 merkez ilçesinden katılımcılara ücretsiz ulaşım imkanı sundu.

 

Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Adana, Hatay, Konya ve Gaziantep illerinden de binlerce kişiyi ağırlayan festivalde, çocuklar kadar yetişkinler de doyasıya eğlendi.

 

“YERELDE KALKINMA BÖYLE OLUR”

Festival, hem bölge esnafının kalkınmasına hem de kentin tanıtımına da büyük katkı sağlamış oldu.

Arslanköylü vatandaşlar, yöresel ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaparken, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezinin kursiyerleri de el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerini sergileyerek katılımcıların beğenisine sundu. 7’den 70’e herkesin heyecanla ve özlemle beklediği Kar Festivali’ne kavuşan vatandaşlar ise karın ve doğanın keyfini çıkardıklarını belirterek, festivali düzenleyen Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Bölge esnafı da “Yerelde kalkınma böyle olur” diyerek Başkan Yılmaz’dan festivalin devamını diledi.

 

“KAR FESTİVALİ, TURİZM ŞEHRİ MERSİNİMİZİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTTİ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, birlik ve beraberlik içinde geçen bir festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek; “Mersin, kış turizminin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi. Başkan Yılmaz; “Mersinimizin kış turizminde de büyük bir potansiyeli var. Festival ile buna değer kattık. İlçemizin 1453 rakımlı Arslanköy yaylamızda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz festival ile kış turizminde bir çığır açtık. Festivalimiz, ulusal medyanın da gündemine oturdu. Çalışmalarımıza aynı hız ve heyecanla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA