CHP’NİN UTANÇ GÜNÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’NİN UTANÇ GÜNÜ


 

Gazetemiz Haberci’ye iki gün önce kimliği belirsiz maskeli gençlerin saldırısının altından CHP çıktı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüne vurgu yaptığı gün, CHP gençliği Mersin’de gazetemizi basmak istedi. Protesto adı altında yapılan saldırı CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçti!

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını söyleyerek, “Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar büyük sorunlar yaşıyor. Millet ittifakı bu sorunu da çözecek” dedi.

Ancak açıklamanın yapıldığı saatlerde Mersin’de CHP adına adeta utanç günü yaşandı. Gazetemiz Haberci’ye iki gün önce kimliği belirsiz maskeli gençlerin saldırısının altından CHP çıktı! Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğüne vurgu yaptığı saatlerde, CHP gençliği Mersin’de gazetemizi basmak istedi. Protesto adı altında yapılan saldırı CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçti!

 

HER ŞEY BÜYÜKŞEHİR’İN İHALE HABERİ İLE BAŞLADI

İki gün önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin entegre atık ihalesine ilişkin yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasına ilişkin haberine ilişkin manşetle okuyucusuyla buluşan gazetemiz, demokrasiye yakışmayacak bir olaya şahit oldu.

Mersin’de 35 yıldan buyana günlük siyasi gazete olarak yayın hayatı sürdüren Mersin Haberci Gazetesi, kimliği belirsiz kişilerce baskı ve tehdide maruz kaldı.

Öğlen saatlerinde gazete önüne gelen bir grup genç, Yalan haber yapmayın artık” sloganları atarak, “Bu daha başlangıç” tehditleri savurdu. Gazete yetkililerinin “Kimsiniz? Hangi haberi protesto ediyorsunuz” sorularına, “Halkız, bütün haberlerinizi” yanıtı veren maskeli ve kapüşonlu gençler, “Bu daha başlangıç” tehditleri savurdu.

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, gruba tepki göstererek, amaçlarının özgür, bağımsız ve tarafsız yayıncılık yapan yayın kuruluşuna yönelik tehditlere sert tepki gösterdi. Amaçlarının halk yararına gerçekleri yazmak olduğunu ve bu yönde çaba sarf ettiklerini söyleyen Ekici, gençlere maskelerini indirerek, konuşma çağrısı yaptı. Ancak grup bu talebi kabul etmeyerek, slogan atarak gazete binasının önünden uzaklaştı.

 

GENEL BAŞKAN NE DEDİ, CHP GENÇLİĞİ NE YAPTI?

Basın özgürlüğüne yönelik saldırı girişimine ülke ve kentten tepki yağarken, dün kimliği belirsiz maskeli gençlerin saldırısının altından CHP çıktı! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüne vurgu yaptığı gün, CHP gençliği Mersin’de gazetemizi basmak istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını söyleyerek, “Halkı aydınlatmak için yola çıkanlar büyük sorunlar yaşıyor. Millet ittifakı bu sorunu da çözecek” derken, CHP gençliği protesto adı altında yaptığı saldırıda gazeteyi yumurta, boya ve kalem yağmuruna tutarak, sloganlar atıp, tehditler savurarak tarihe geçti!

 

GAZETE BİNASINI KULLANILAMAZ HALE GETİRDİLER

Gazetemizi yalan haber yapmakla itham eden CHP’li gençlerin başında CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz'ın en önde olduğu görüldü. İzzet Kırılmaz’ın “ayağınızı denk alacaksınız, Bugün 300 kişi ile geldik yarın 3 bin kişi ile geliriz”diyerek tehdit dolu sözler söylemesi dikkat çekti.

CHP’li grubun konuşup, uzlaşmak ve dertlerini anlatmak yerine hasmane bir tutum ile gazete çalışanlarını sözlü ve el kol hareketleri ile taciz edip, zan altında bırakacak ithamlarda bulunarak, baskı uygulamaya çalışmaları talimatla geldiklerini ortaya koydu.

Gazeteye boya, kalem, yumurta ve arpa atarak sözde tepkilerini gösteren grup yapılanlara tepki gösteren Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici’yi hedef aldı. Ekici’yi ve çalışanı boydan boya yumurtaya boyayan grup, gazete ofisini de attıkları yumurta ve boyalarla çalışamaz hale getirdiler.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Grup kısa süre sonra dağılırken, gazete çalışanlarının güvenlik güçlerine durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Mersin Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, gruba yönelik görüntü ve fotoğraflar da gazete tarafından kendilerine iletildi.

Emniyet güçleri titizlikle olayın üzerine gideceklerini belirterek çalışanların ifadeleri doğrultusunda kısa sürede sonuca ulaşılacağının sözünü verdi.

 

CHP SESSİZ!

Öte yandan çok sayıda kişi, kurum ve kuruluş destek amacıyla gazete binasına gelerek, dayanışma sergiledi, Gazeteciler başta olmak üzere toplumun her kesiminden olayla ilgili kına yapılırken CHP Mersin İl Başkanlığı başta olmak üzere siyaset dünyasının sessizliği tepki çekti.

 

İBRETLİK BİR OLAY

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, saldırı ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada,

“Hiç de hoş olamayan demokrasiye yakışmayan ve özellikle partilerine yakıştırmadığım gençlerin yapması üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen olay basına saldırı olarak gerçekleşti, şikayetçi olacağız. Aslında şikayetçi olmaya da gerek de yok çünkü kamuya mal olmuş bir olay, yetkililer gerekeni yapıyor. Bu saldırıların iyi bir tarafı da var yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan davranış, sosyal demokrat geçinen insanların hak ve adalet arayışını gözler önüne seren bir davranıştır.” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA