MERSİN’DE GEÇİNEMİYORUZ EYLEMİ YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE GEÇİNEMİYORUZ EYLEMİ YAPILACAK


 

Emek ve demokrasi güçleri zamlara karşı sokağa iniyor. Mersinde 27 Şubat günü saat 13.00-17.00 arasında Yenişehir Miting alanında ‘Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın, ekonomik krizin bedeline emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin’ başlığı ile miting düzenlemek için valiliğe başvuruldu.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu, zamlar ve hayat pahalılığına karşı almış olduğu eylemsellik sürecini kamuoyu ile paylaştı.

Eğitim Sen binasında yapılan basın açıklamasında Platform adına konuşan BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan, zamlara tepki gösterdi.

“Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor!” diyen Doğan, “Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor ve her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor.

Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde, bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün, gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor.

Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler ve halkın kendiliğinde sokağa çıkması içimizi ısıtıyor.  Bu zamlara ve ekonomik krize biz Mersin Emek ve Demokrasi güçlerinin de sessiz kalması beklenemezdi.

Bu nedenle, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin öncülüğünde, Mersin halkının da desteği ile 27/02/2022 Pazar günü saat 13.00-17.00 arasında Yenişehir Miting alanında ‘geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın, ekonomik krizin bedeline emekçiler değil, krizi  yaratanlar ödesin’ başlığı ile miting kararı alınmış ve müracaatı 11/02/2022 Cuma günü Valiliğe yapılmıştır. 

Ayrıca, zamları protesto etmek, yapılan zamların geri alınması talebi ile 16 Şubat Çarşamba günü saat 21.00 den itibaren her akşam evlerimizin ve iş yerlerimizin ışıklarını yakıp söndürmeye başlıyoruz.

Mersin halkının da bu eylemlere destek vereceğine olan inancımızla, bütün Mersin halkına bu eylemlere sahip çıkmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA