ALEVİLER’DEN TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALEVİLER’DEN TEPKİ!


 

Alevilere hakaret eden Yakup Tilki hakkında, Mersin Cemevi bahçesinde yapılan açıklama ile olaya tepki verildi.Aleviler avukatları aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kocaeli'de sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevilere yönelik hakaret edince ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan gözaltına alınan Yakup Tilki tutuklandı. Yakup Tilki, savcılıktaki ifadesinde olay sırasında alkollü olduğunu öne sürdü

Tilki’ye Türkiye genelinden olduğu gibi Mersin’den de tepki geldi.

Mersin’deki Alevi dernekleri yaptıkları ortak basın açımlaması ile Tilki’yi kınadı. Mersin Cemevi’nde yapılan açıklamaya; Toroslar Cemevi, Demokratik Alevi Dernekleri Mersin Şubesi, Çamalan Cemevi, Hacı Bektaş-I Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Kilikya Nehir Derneği, AKD Anamur Şubesi ile AKD Silifke Şubesi destek verdi.

 

“DEVLET AF ETSE BİLE,  BİZ ALEVİLERİN VİCDANINDA ONLAR HEP MAHKÛM KALACAKLAR”

Grup adına açıklamayı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz okudu. Kılavuz, yüzyıllardır bu topraklarda farklı inanç ve kültürlerin kardeşçe yaşayarak bu günlere geldiğini söyledi.

“İnanç kimlikleri ve yaşam biçimlerinden dolayı insanlara hakaret edenleri, devlet af etse bile,  biz Alevilerin vicdanında onlar hep mahkûm kalacaklardır” diyen Kılavuz, “Kocaeli’nin Körfez ilçesin de sosyal medya üzerinden Alevilere yaptığı hakaretten dolayı 9 Şubat günü tutuklanan, Yakup Tilki bu hakareti yapan ilk kişi değildir.

 

“CESARETLENDİRİLİYORLAR”

Bu güne kadar Alevilere inanç ve yaşam biçimlerinden dolayı, yüzlerce kere hakaretler yapılmıştır. Bu hakaretler bazen fiili olarak yapıldığı gibi, basın ve görsel medya yoluyla da onlarca kez tekrarlanmıştır. Profesör unvanlı kişilerin yazdığı kitaplardaki hakaretlerden dolayı taltif edildikleri bir ülkede, geçmiş iktidarlarda bakan olan şahısların sözlü hakaretleri, halen milletvekili olan kişilerin açık beyanları; Alevi olan bir hastayı ameliyat etmeyen doktoru cesaretlendiriyor.

 

HAK EDİLEN CEZALAR VERİLMİYOR

Maraş, Sivas, Çorum, Elbistan, Malatya olaylarının failleri çoğu af edildi ve davaların büyük bölümü zaman aşımına uğratıldı. Bütün bunları yapanlar veya yaptıranlara bir türlü hak etikleri cezalar verilmedi.

Başta biz Aleviler olmak üzere, ülkemizde yaşayan farklı inanç kimliklerine sahip insanlara, yapılan her türlü ayrımcılığı ve onlara yönelik sözlü ve yazılı hakaretleri,  nerden ve kimden gelirse gelsin fiili saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Mersin’de bulunan bütün Alevi kurumları olarak, hukukçularımız vasıtasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA