“5 DEĞİL 45 YIL SÜRSE MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“5 DEĞİL 45 YIL SÜRSE MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”


 

Mersin’de her hafta sonu KHK ile işten atılan arkadaşlarının iade edilmesi için eylem yapan KESK üyeleri “5 değil 45 yıl sürse mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin’de KESK üyeleri her Cumartesi olduğu gibi yine Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek KHK ile işten atılan arkadaşlarının görevlerine iade edilmesi için eylem yaptı. KESK’liler “Reddini reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin” şeklinde pankart açtı.

KESK Mersin Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Murat Doğan burada yaptığı açıklamada, Bu KHK hukuksuzluğu 5 yıl değil, 45 yıl sürse de mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

 

“OHAL FIRSATI ÇEVİRİLDİ”

Çalışma hakkının her insanın insan onuruna yakışır bir hayat idame ettirebileceği iş ve gelire sahip olma hakkını ifade ettiğini ve anayasanın 70. Maddesinde kamu hizmetine girme hakkı olarak tanımlanarak güvence altına alındığını ifade eden Doğan, “Ancak AKP hükümeti OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge bilgiye dayanmadan ve evrensel güvenceleri ihlal ederek ellerinden aldı ve ihraç etti. OHAL KHK’ları eliyle ihraç edilen 4.239 KESK’li işlemin iptali için komisyona başvurmuştur. Komisyon aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala 1.493 dosyayı karara bağlamamıştır. Karara bağlanan başvurulardan 1.606’sı ret  1.140’ı kabul edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

“17 ARKADAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİKTEN SONRA GÖREVLERİNE İADE EDİLDİ”

Aralarında şube yöneticilerininde  bulunduğu en az 17 arkadaşlarının hayatlarını kaybettikten sonra gidemeyecekleri^görevlerine komisyon kararıyla iade edildiğini anlatan Doğan, “Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adalet  değildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“TALİMATLA ALINAN RET KARARLARI SUÇTUR”

Ret edilen başvurulardan 344’ü Barış Akademisyenlerine ait olduğunu 50 dosyanın karara bağlanmayı beklediğini belirten Doğan şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Barış Akademisyenlerine ilişkin OHAL Komisyonu’nun iktidarın talimatı ile aldığı anlaşılan red kararları açıkça suçtur. Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan Komisyon, iktidarın suçuna ortak olmuştur. Öte yandan, Komisyonun verdiği ret kararlarına itirazlar için iktidar tarafından özel olarak oluşturulan idare mahkemelerinin şu ana kadar verdiği kararlarda da hukuk normlarının işletildiğine dair umut vermemektedir. İşçi sınıfının, emekçilerin yüzyıllardır bin bir türlü bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu anti demokratik uygulamalara karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz.

 

“İHRAÇ UYGULAMASI SONA ERDİRİLMELİ”

375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz; Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Ret kararları iptal edilmeli, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.

 

MADDİ VE MANEVİ KAYIPLAR KARŞILANMALI”

Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır.

Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. KHK’lar gidecek biz kazanacağız.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA