SÝLÝFKE’NÝN YOÐURDU TESCÝLLENDÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÝLÝFKE’NÝN YOÐURDU TESCÝLLENDÝ


 

Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaca ünlü, türkülere konu olan Silifke yoðurdu coðrafi iþaretle tescillendi.

Bir yýl önce Silifke Ticaret ve Sanayi Odasýnýn baþlatmýþ olduðu tescil iþlemleri sonuçlandý. Silifke yoðurdu artýk resmen Silifkelilerin oldu. Dünyaca ünlü türkülere konu olan Silifke yoðurdunun tescili ilçe halkýný ve yoðurt üreticilerini sevindirdi.

Çömlek, bakýr çingil ve plastik çingilde satýlan Silifke yoðurdu Silifke çileðinin ardýndan, “Silifke Yoðurdu”nun tescil iþlemi tamamlanarak Coðrafi Ýþaret Belgesi’ni almaya hak kazandý.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Nurettin Kaynar çok mutlu olduklarýný, bu konu üzerinde bir yýldýr çalýþtýklarýný ve sonuca ulaþtýklarýný belirterek, “Silifke'mizin markalaþmasý ve bilinirlik düzeyinin artmasý hususuna büyük önem veriyoruz. Silifke çileðinin ardýndan 'Silifke yoðurdu' tescil iþlemi tamamlanarak Coðrafi Ýþaret Belgesi'ni almaya hak kazandýk. Bu tescilimiz artýk Silifke’nindir. Sýradaki hedefimiz, sahip olduðumuz deðerlerimizin Avrupa Birliði Coðrafi Ýþaret listesinde yer almasýdýr. Bu süreçte destek olan, katký sunan, nezaket gösterip tebriklerini ileten herkese teþekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Üretici Ýsmail Köroðlu, kaliteli yoðurt üretimiyle sadece Mersin’de deðil, Türkiye ve dünyada söz sahibi olmayý amaçladýklarýný belirterek, “'Silifke’nin yoðurdu ah seni kimler doðurdu, seni doðuran ana bal ilen mi yoðurdu' dizelerinde de söylendiði gibi Silifke yoðurdu tescili olmadan da zaten marka durumundaydý. Bundan sonraki amacýmýz adýyla, tadý ve lezzetiyle, türkülere konu olan Silifke yoðurdunu dünya arenasýna coðrafi iþaretle tescilleyerek çýkarmak olacak. Emeði geçenleri kutluyorum. Silifke'mize hayýrlý uðurlu olsun” diye konuþtu.

Üretici Zekeriye Þenel ise, “Silifke’mize hayýrlý olsun. Bu büyük bir mutluluk ve artýk Silifke yoðurdu Silifke’nin markasýdýr. Bu konuda emeði geçenlere teþekkür ediyorum. Ülkemizde ve yurt dýþýnda Silifke yoðurdunun tek markasý Silifke olacaktýr. Hayýrlý olmasýný diliyor, üreticilerimizin bu konuda yapacaklarý çalýþmalarý nedeni ile de þimdiden teþekkür ediyorum” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA