GÖKÇEL: “MERSİN AKP’DEN YATIRIM BEKLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖKÇEL: “MERSİN AKP’DEN YATIRIM BEKLİYOR”


 

CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yarım kalan projeleri anlatarak iktidardan Mersin’e yatırım yapmasını istedi

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iktidarın Mersin’de tamamlanmayan yatırımlarını gündeme getirdi. Gökçel, Mersin’de yapılması planlanan ancak 11. Kalkınma Planında vazgeçilen Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesini yeniden gündeme getirdi. Gökçel, “Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı projesi ilk kez 2010 yatırım programında dile getirilmiş, 9 ve 10. Kalkınma Planında yer almış bir proje. ÇED dosyası kabul edilmiş. 1/100 binlik Çevre Planına işaretlenmiş. Tamamlandığı zaman 12,8 TEU kapasitede olacağı ifade edilmişti. Ancak 11. Kalkınma planında bu projeden vazgeçildi.  Her şeyi hazırlanmış, projesi yeri belli olan bu yatırımdan neden vazgeçiliyor? Bunun iyi araştırılması lazım. Mersinli hemşerilerim bunu iyi düşünsün” dedi.

Havalimanından, Pamukluk Barajına birçok projenin tamamlanmayı beklediğini dile getiren Gökçel, yatırımların tamamlanması için çağrı yaptı. Mersin Liman işletmecisi MIP ve Limak zarar etmesin diye Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı projesinden vazgeçildiğini kaydeden Gökçel, Mevcut liman işletmecisinin liman genişletme projesini yargıda olduğunu ve yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlattı.

 

“BİZ DEDİKODU DEĞİL İŞ YAPIYORUZ”

Toplantıda MHP’li Olcay Kılavuz’un Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile ilgili ortaya attığı iddialar hakkında da konuşan Gökçel, “Mersin AKP’den yatırım bekliyorken, iktidarın payandası olmak dışında ne işe yaradığı belli olmayan bir milletvekili kendini önemli göstermek için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çamur atıyor, iftirada bulunuyor. Bu iftirayı atanı kınıyorum. Eğer kendileri önemliyse ve Mersin’e karşı sorumluluk duyuyorsa; Mersin halkı için önemli olan yatırımların bir an önce tamamlanması için ilin bir milletvekili olarak çaba sarf eder” dedi.

Cumhur İttifakının engellemelerine rağmen Büyükşehir Belediyesinin Mersinlilere aralıksız hizmet ettiğini vurgulayan Gökçel, “ İktidarın tüm engellemelerine rağmen Mersinlilere hizmeti bir gün aksatmadı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Mersin’in ve ülkenin ihtiyaçlarını biliyoruz. İnsanlarımızın AKP yüzünden yaşadığı pahalılığı, yoksulluğu, sefaleti görüyoruz. Ve ülkemizin bu durumdan çıkması için siyaset yapıyoruz. Biz dedikodu değil iş yapıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA