EMEKÇİ ZAMLARI FATURA YAKARAK PROTESTO ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKÇİ ZAMLARI FATURA YAKARAK PROTESTO ETTİ


 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, emek ve demokrasi güçlerinin desteğiyle düzenlediği eylemde zamları elektrik ve doğalgaz faturalarını yakarak protesto etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Zamlar ve bu nedenle eriyen ücretler sonucu hayat pahalılığının artması emekçilerin tarafından protesto edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, emek ve demokrasi güçlerinin desteğiyle düzenlediği eylemde zamları, elektrik ve doğalgaz faturası yakarak protesto etti.

Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler, “Bu zamlarla yaşanmaz, toplu sözleşme derhal yenilensin, maaş zammını emekçiler değil, elektrik doğalgaz dağıtım şirketleri aldı, insanca yaşayacak ücret için ek zam istiyoruz” pankartları açıldı.

 

FATURALAR YOKSULLUĞUN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

Açıklamayı okuyan BES Şube Başkanı Murat Doğan, bugün ülke genelinde yaptıkları eylemlerle yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını yaktıklarını söyleyerek, siyasi iktidarın sermaye yanlısı politikaları ile basiretsiz sendika Memur Sen’in imzaladığı toplu sözleşmenin olumsuz sonuçlarının hep beraber yaşandığını vurguladı.

“Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor!” diyen Doğan, “Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor ve her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor. Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor

 

“YOKSULLUK EMEKÇİLERİN GÖZLERİNİN İÇİNDEKİ ÖFKEDİR!”

Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde, bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün, gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor.

Damat Bakan’ın Yeni Ekonomik Programından, Cumhurbaşkanı’nın Yeni Ekonomik Modeline neo-liberal ekonomi politikaları cilalanıp, cilalanıp topluma sunulurken, emekçilerin payına daha fazla sömürü daha fazla yoksulluk düşüyor. Sermaye sahipleri servetlerinin üzerine servet katarken, neşeleri Maliye Bakanı Nebati’nin gözlerinin içindeki ışıltıya yansıyor.

Ekonomi literatürüne bir katkı da bugün burada biz koyuyoruz ve diyoruz ki ‘Yoksulluk emekçilerin gözlerinin içindeki öfkedir!’. Evet arkadaşlar, açlıkla yoksullukla boğuşan emekçiler öfkelidir! Tarlasını ekemeyen, ürünü para etmeyen köylü öfkelidir! Ataması yapılmayan öğretmen, sağlıkçı öfkelidir! KPSS yazılı sınavında başarılı olup mülakat sınavlarında elenen gençler öfkelidir! Elektrik faturası işyeri kirasını aşan esnaf öfkelidir! Emeklilikte yaşa takılanlar, işsizler öfkelidir! Hayata öğrenim kredisi borcuyla dezavantajlı başlayan gençler öfkelidir!” diye konuştu.

 

 

 

“ARTIK ÇİFTE SOYGUNDAN BIKTIK”

Tüm bu yaşananların ağır bir faturasının elbette olacağını da dile getiren Murat Doğan, bu faturanın ilk seçimlerde siyasi iktidara kesileceğini, halkın artık yalandan, dolandan, talandan bıktığını belirttik!

Asgari ücretliye vergi istisnasını müjdeleyip, istisna tutarı kadar asgari geçim indirimini kaldıranlardan, istisna olarak sunulan gelirden bile yüzde 18 dolaylı vergi alan anlayıştan bıktıklarını aktaran Doğan, “Ocak ayı enflasyonunu manipüle edip tüfe cinsinden yüzde 11.1 açıklayan TÜİK’ ten, bizi yüzde 5 zamma mahkum eden Memur Sen’den, daha ilk aydan maaşlarımızda ortaya çıkan enflasyon farkını müjde olarak sunan yandaş medyadan bıktık.

Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen yüksek zamlarla beraber ödediğimiz vergilerde katmerleşerek artıyor. Bir taraftan elektrik dağıtım şirketleri soyuyor, diğer taraftan devlet. Artık çifte soygundan bıktık.

 

BUGÜN BURADAN BİR KEZ DAHA ARTIK YETER DİYORUZ!

A’dan Z’ye her şeye gelen ve gelecek olan zamların işaret fişeği olan enerji ve akaryakıt zamlarının geri çekilmesini, enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz!

Elektrik, su, doğalgaz dan alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz!

Vergide ve ücrette adalet, bağımsız yargı, adil bir ek gösterge sistemi istiyoruz!

Gerçek bir toplu sözleşme için yasal düzenleme ve  maaşlarımıza ek zam istiyoruz!

Eşitlik, özgürlük, laiklik, adalet ve barış istiyoruz!

Değerli Basın Emekçileri; bugün burada belki de tarihimizin en özgün eylemlerinden birisini gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız yoksulluğun sembolü haline gelen elektrik ve doğal gaz faturalarımızı yakarak tepkimizi öfkemizi bir kez daha ortaya koyacağız.

İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız! Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz ! Yaşasın BES. Yaşasın KESK” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA