“İTİBAR SUİKASTI, ALÇAKLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İTİBAR SUİKASTI, ALÇAKLAR”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oturduğu sitede havuz ve bahçe için kaçak su kullanıldığına ilişkin iddialara, bizzat kendisinin verdiği denetleme talimatı sonrası yöneticinin veya bahçıvanın ihmali sonucu siteye 2 bin 773 TL ceza kesildiğini söyledi. Ancak konuyla ilgili haberleri itibar suikastı olarak tanımlayan Seçer, “Alçaklar” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

AKP’li Melis üyesi Mevlüt Ekmekçi’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,’in yaşadığı Neptün Yalı Sitesi’nde havuz ve bahçe için kaçak su kullanıldığına ilişkin iddialara yönelik açıklama istedi. Ok, “Kamuoyunda bir şeyler duyduk açıklama bekliyoruz. Koltuğa oturmadan önce kaçak su kullanımına asla müsaade göstermeyeceğinizi söylediniz. Sizin ve akrabalarınızın yaşadığı Neptün sitesinde kaçak su kullanıldığının belediye personellerince tespit edildiğini öğrendik. Tutanağı tutan personelle alakalı personelle alakalı sizin bir tasarrufunuz olmuş mudur? Bu iddialarla ilgili meclisi ve Mersin kamuoyunu bilgilendirmenizi rica ediyorum” dedi.

 

“EN ALÇAK İFADE BİLE ONLARA ALÇAK KALIR”

Bunun üzerine Seçer, “Seni mi ateşe attılar Mevlüt bey” diyerek, önce, “Hangi basın, havuz medyası, yandaş basın. Amatör siyasetçilerden mi yandaş basından mı neden duydun?” diye sordu.

Daha sonra iddialara adeta ateş püsküren Seçer, “Siyasi hayatta her birimize alçakla saldırılar, iftiralar olabilir ama bunu akılla izanla bağdaşan tarafı da olur. İnsan okuduğu metni doğru okuyamıyor veya aktaramıyorsa bunu içinde bir art niyet var demektir. Mevlüt beyin tırnak içinde sözüm ona basın dediği medya gruplarına söyleyecek sözüm yok. En alçak ifade bile onlara alçak kalır” dedi

 

“LÜKS SİTE DENİLEN YER, 98 MODEL BİR APARTMAN DAİRESİ”

Ailesi ile 1998’de yapımı tamamlanan Neptün Yalı Sitesi’nde yaşadığını söyleyen Seçer, “Adının yalı olduğuna bakmayın 34 daireli bir apartman. Her arkadaşımın oturduğu apartmanda olduğu gibi bu apartmanın da bahçesi, havuzu var. Ve bu bahçeler, bu havuzlar yer altı sularından büyük bir oranda doldurulur yada oradaki peyzaj bakımı yapılır. Oturduğum apartmanda böyle bir şey. 2009’da buraya taşındım. Oturduğum süre boyunca da ne yönetici oldum ne de yönetim kurulunda veya denetim kurulunda yer aldım. Aidatımızı belirlerler, öderiz. Mümkün olduğunca da iyi bir sakin olduğumuzu ifade etmek için alınan her karara katkımızı yaparız. Akrabalarım ile oturduğum lüks site 98 model bir apartman dairesi. Bir çoğunuz benden daha lüks bir apartmanda oturuyor olabilirsiniz. Ama son derece mütevazi olan bir apartmanda oturduğum için memnunum.

 

“MESKİ ZARARA UĞRATILIYOR”

Yönetime geldiğimizde zaman zaman MESKİ ile ilgili kucağımızda bulduğumuz tabloları size aktarıyorum abone konusunda inanılmaz bir karışıklığın, kayıtsızlığın, kurumu zarar uğratacak uygulamaların olduğunu defatle söyledim. Biz encümen üyeleri de bilir MESKİ’de abone ile ilgili yaptığı yolsuzluktan dolayı memurun memuriyet hayatına son verdik. Biz bu konuların üzerine bu kadar hassasiyet ile gidiyoruz. Kaçak su kullanmak hırsızlığın daniskasıdır. Bu kaçak su mu değil mi, o alçaklara da cevap vereceğim. Dedim ki her taraf denetlensin. Abonelikleri yoksa işlem yapılsın, ceza yazılsın, abonelikleri yapılsın, Bu arada da sitelerin bahçelerindeki artezyenlerin kayıtlı olup olmadığı da kontrol edildi.

Bu sitenin artezyenden su kullandığı iki ayrı saati var. Artezyende saat mi olur, kanuna göre olur. Siz yer altı suyunu kullandığınız zaman sular idaresinin bir sayaç koyması lazım. Bahçesi suluyorsan senden atık su bedeli almam, ama havuz kullanıyorsan ve boşaltma esnasında bunu kanalizasyona, sisteme veriyorsan senden atıksu bedeli alırım’ der. Bizim apartmanın bahçesinde de böyle iki saat var sürekli kontrol ediliyor. Benim dönemimde benim talimatımla yapılıyor. Ama bu esnada özellikle Tarsus’tan yoğun şikayet geliyor çünkü tarım deposu çoktur ve artezyenlerin bir çoğunu MESKİ’ye müracaatı yok. Oysa önce uyarmaları gerekiyorken ceza yazmışlar. Vatandaşın böyle bir uygulamadan haberinin olmadığını söylüyor. Kaldı ki bu sitede böyle bir şey de yok.

 

“YÖNETİCİNİN VEYA BAHÇIVANIN İHMALİ”

Neptün Sitesine iki kontrol görevlisi gidiyor, bakıyorlar bir hortum var. ‘Bu ne’ diyorlar? Saate bakıyorlar atıksu bedeli ödemeyen bir saat var, diğer tarafta da havuzu dolduran saat var. Görevliler, ‘Siz demek bunları buradan dolduruyorsunuz’ diyerek geriye dönük faturalara da bakıp 2 bin 773 TL fatura kesiyorlar.

Bu güne kadar kimse oraya denetime gitmemiş, benim dönemimde gitmiş. Bu konu bana geldi. Bu konuda Bana çok şikayet geliyor. ‘sen ne yaptın Vahap başkan, insanları taciz ettin’ dediler. Ceza varsa kessinler ben hakkıma düşeni ödeyeceğim’ dedim. Yöneticinin veya bahçıvanın ihmali sonucu ortaya çıkan faturayı apartman ödedi.

Burada bize yöneltilen iftiralara gelelim; tutanağı tutan işinden edilmiş. İki kişi tutanak tutmuş. Ferdi Solar ve Derviş Akçe. Solar çalışıyor Akçe çıkarılmış. Peki bu Derviş Akçe’nin eşi Zöhre Akçe MESKİ’de çalışıyor. İnsanda biraz utanma, sıkılma, namus olur. Oturur inceler. Akrabalarımın oturduğu ispat edilsin ben belediye başkanlığından istifa edeceğim. Ama bunları ispat etmeyen medya, acemi siyasetçiler müfteridir, alçaktır.

Yalan yanlış tamamen çamur siyasetine ilişkin bu iddiaları meclise getirmeden önce beni  aramanız gerekirdi. Sizi kınıyorum. İnsanlara itibar suikastı yapan bu iddiaların burada konuşulmasını esefle karşılıyorum.

Bir söze bakarım sözmüdür diye bir de adama bakarım adam mı diye? Bu meclise getiriyorsanız kaynağın, referansın değeri olur” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA