TEKNOFEST BAŞVURULARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKNOFEST BAŞVURULARI BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Bu yıl Samsun ilinde 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanında gerçekleştirecek olan Teknofest 2022 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başladı. Teknofest Karadeniz için yarışmalara son başvuru tarihi 28 Şubat 2022 olarak açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Festival ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen önemli bir etkinliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla düzenlenen Teknofest, ev sahipliği yaptığı teknoloji yarışmaları, teknoloji gösterimleri, hava gösterileri, girişimcilik zirvesi gibi etkinlikler ile Milli Teknoloji Hamlesinin en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. Her yıl düzenlenen ve bu yıl Karadeniz’de beşincisi gerçekleştirilecek olan festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden gördüğü yoğun ilgi ile dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olmayı başarmıştır.

Ülkemizdeki yoğun ilginin yanında, Teknofest uluslararası bir bilinirliğe ve etkileşime de sahiptir. Düzenlenen teknoloji yarışmalarında her yıl 100’e yakın ülkeden katılımcı yer almaktadır. Havacılık gösterileri diğer ülkelerden gösteri takımlarının katılımına açıktır. Etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret edilmektedir. Bu platform, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır. Bu sayede, ülkemizin bilinirliğinin, itibarının ve dünyanın her yerinden Türkiye ile bağ kuran ülkelerin sayısının artırılmasına zemin oluşturmaktadır.

Bu yıl Samsun ilinde 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanında gerçekleştirecek olan Teknofest 2022 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başlamış bulunmaktadır. Teknofest Karadeniz için yarışmalara son başvuru tarihi 28 Şubat 2022’dir.

Bu itibarla, Teknofest 2022’ye ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair hazırlanan Festival Tanıtım Metninin bit.ly/Teknofest2022 linkinde yer alan görselde bulunmaktadır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA