MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NDE KÝTAP ÜCRETSÝZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ’NDE KÝTAP ÜCRETSÝZ


 

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediyesi’nin herkes kitaba ulaþabilsin diyerek baþlattýðý kitap dayanýþmasý büyüyerek devam ediyor. Mezitli Belediyesi’ne hizmet almak için gelen ve okumayý seven vatandaþlar giriþte baðýþlarla toplanan kitaplarla oluþturulan kütüphaneden ücretsiz olarak kitap alabiliyorlar.

 

HERKES OKUYABÝLSÝN DÝYE KÝTAP DAYANIÞMASI

Kitap okuma alýþkanlýðýný yaygýnlaþtýrmak amacýyla gerçekleþtirilen kampanya kapsamýnda, baðýþlanan roman, ansiklopedi ve dünya klasikleri ile çok özel bir dayanýþma ruhu sergileniyor. Vatandaþlar tarafýndan baðýþlanan roman, ansiklopedi ve dünya klasikleri; Belediye Hizmet Binasý giriþinde bulunan Halk Masasý ve Mezitli Halk Kart’ýn bulunduðu dinlenme alanýna býrakýlýyor. Kitaplarýn bulunduðu alanda; ‘Kitaplarýmýzdan ücretsiz olarak alabilirsiniz’ yazýlý bir not bulunuyor ve vatandaþlar ihtiyaçlarý doðrultusunda kitaplarý ücretsiz alabiliyor. Kitap severler ayrýca, kitap okuma alanýnda diledikleri kitaplarý okuyabilme imkanýna da sahip oluyor.

 

“KÝTAP DAYANIÞMASI SADECE MEZÝTLÝ’DE VAR”

Ýlçedeki tüm vatandaþlarý kitapla buluþturmak için çalýþma yaptýklarýný dile getiren Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, "Mezitli halký kitap okuma alýþkanlýðýna ve bilincine sahip. Bizler de vatandaþlarýmýzýn bu alýþkanlýðýna karþýn belediyemize ait tüm tesislerimizde kütüphane ve okuma alanlarý oluþturduk. Hatta belki de örneðine hiçbir yerde rastlanamayacak bir olay sadece Mezitli Belediyesi’nde var. Belediyemizin giriþinde ‘halkla iliþkiler’ bölümüne vatandaþlarýmýz kitap baðýþlýyor, okumak isteyen vatandaþlarýmýz da bu kitaplarý ücretsiz olarak alabiliyor. Vatandaþlar arasý önemli bir dayanýþmaya imza atýyoruz. Vatandaþlarýmýz diledikleri kitaplarý alýp evine götürebilirken, evde okuduklarý fazla kitaplarý da yine ayný alana býrakabiliyorlar. Bu paylaþýmlar, ilçemizdeki vatandaþlarýmýzýn ne kadar koca yürekli olduðunu gösteriyor. Vatandaþlarýmýzýn bu kitap alýþveriþi gerçekten de çok anlamlý ve bizleri mutlu ediyor." dedi.

 

“YAÞADIÐIMIZ SIKINTILARIN TEMELÝNDE, EN AZ KÝTAP OKUYAN ÜLKELERDEN BÝRÝSÝ OLMAMIZ GELÝYOR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben çocukken yoksuldum. Ýki kuruþ elime geçince bunun bir kuruþunu kitaba verirdim. Eðer böyle olmasaydým, bu yaptýklarýmýn hiçbirisini yapamazdým” sözlerini anýmsatan Baþkan Tarhan,  Mezitli’de kitap okuma oranýnýn arttýrýlmasý için yoðun çalýþma yaptýklarýný söyledi. Kitap okuma kültürünün yaygýnlaþmasýnýn önemini vurgulayan Baþkan Tarhan, “Belediye olarak bizler her zaman kitap dostluðunun önemini vurguladýk. Yaþadýðýmýz sýkýntýlarýn temelinde en az kitap okuyan ülkelerden birisi olmamýz geliyor. Kitap okuma oraný arttýkça çevremizle daha barýþýk iliþkiler kurabilir, toplumsal ayrýþmanýn ve sýkýntýlarýn önüne geçebiliriz.” dedi.

 

“MEZÝTLÝ’NÝN HER YERÝNDE KÝTABA ULAÞILABÝLÝYOR”

Mezitli’nin her bölgesine açtýklarý kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydeden Tarhan, “Okumak isteyen insanlarýmýzýn kitaba ulaþmasýnýn önünde ki tüm engelleri kaldýrmak istiyoruz. Belediyemizin birçok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik Merkezlerimizde, Gönüllü Evlerimizde ve Down Kafede kütüphanelerimiz var. Mersin’in ilk Kafe Kütüphanesini hayýrseverimiz Alper Gürsoy’un desteði ile açtýk. Baþta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdýðý Nutuk olmak üzere dünya klasiklerinden önemli eserlerin yer aldýðý on binlerce kitabý belediye olarak bastýrýp ücretsiz olarak daðýtýyoruz. Belediye olarak kitaba ulaþmak isteyen her vatandaþýmýza destek vermeye çalýþýyoruz.” ifadelerini kullandý.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA