MERSİN 33 KART İZDİHAMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN 33 KART İZDİHAMI


 

Mersin’de toplu taşımada kullanılan kent kartların kullanım süresinin 31 Mart’ta dolacak olması nedeniyle yeni kart almak için Ücret Toplama Merkezi’ne gelen vatandaşlar görevlilerin yetersiz kalması nedeniyle zama zaman izdihama neden oluyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan kent kartların kullanım süresinin 31 Mart’ta sona erecek olması nedeniyle yerine kullanılacak Mersin 33 Kart almak isteyen emekli, öğrenci ve engelliler izdihama neden oluyor. Ulu Cami avlusundaki 5 veznenin yetersiz gelmesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar yetkililere tepki gösteriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi on yıllık Elektronik Ücret Toplama Sisteminin sözleşme süresinin dolması ile birlikte toplu taşımada kullanılan kent kartların kullanımının 31 Mart’ta sona erdirilerek  ‘Mersin 33 Kart ‘adlı yeni nesil kart dönemine geçiş yapıldığını duyurdu.  Kartların değişimi için Mersin merkez Ulucami Meydanı’ndaki Elektronik Ücret Toplama Merkezi ile birlikte Eski Mezitli Belediye Binası, Mersin Üniversitesi, Forum AVM ile birlikte Tarsus, Anamur, Gülnar, Erdemli, Silifke’ye vatandaşların ücretsiz kart değişimi yapabilecekleri vezneler kondu. Ancak konulan veznelerin bazı yetersiz gelmesi vatandaşı isyan ettiriyor. Kart değişiminde vatandaşın uzun süre sıra beklemek zorunda kaldığı kart değişim yeri Ulu Cami Avlusu’nda bulunan Elektronik Ücret Toplama Merkezi.

Eski kartlarını vererek indirimli ve ücretsiz Mersin 33 Kartlarını almak isteyen emekli, engelli ve öğrenciler veznelerin yetersiz gelmesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Görevlinin sıra numarası verdiği vatandaşlar bekleme süresinin uzaması üzerine isyan ediyor. Kartlarını alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar işlem yapan görevlilerin arttırılmamasına tepki gösteriyor.

Öğrenci olduğunu ve 2 saattir indirimli kartını değiştirmek için beklediğini ifade eden bir kız öğrenci, “görevliler yetiştiremiyor. Bizde uzun süre bekliyoruz” dedi.

Yaşlı bir kadın ise sırada bekleyenlerin çok olması nedeniyle görevlilerin yetiştiremediğini belirtti.

Engelli olduğunu belirten yaşlı bir kadın ise “2 saattir bekliyoruz. Engelli kartımızı değiştireceğiz. Çok sıra var. Görevliler yetiştiremiyor. 65 yaş üstü ve engellilere ayrı vezne koysalar ne güzel olur” şeklinde konuştu.

Cuma namazına geldiğini ve saat 15.30 olmasına rağmen hala kartını alamadığını belirten yaşlı bir kişi ise ortalık çok kalabalık. Ne yapacağız bilmiyoruz” diye konuştu.

Bir başka yaşlı kadın ise “Görevliler yetersiz geliyor. Bunların yanına başka görevliler verilsin. 69 yaşındayım. Saat 13.00’ten beri buradayım.  Büyükşehir buna çözüm bulsun” dedi. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA