MERSİN’DE BAHAR HAVASI... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE BAHAR HAVASI...


 

Mersin’de birkaç gündür bahar havasının etkili olmasıyla birlikte badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Sarı çiçekler de yeşil rengini her mevsim koruyan limon bahçelerine renk kattı.

Ülke genelinde birçok ilde olduğu gibi Mersin’de de yağışlı hava yerini güneşe bıraktı. Hava sıcaklığının da 15 derecelerde seyretmesiyle birlikte Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde yer alan 30 yıllık badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Çiçeklerini açan badem ağaçlarının Mart ayında ürün vermesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca baharın habercisi sarı çiçekler de, Erdemli’nin simgesi olan limon bahçelerinde açarak görsel şölen sunmaya başladı.

Havaların soğuk gitmesiyle birlikte ağaçların yaprağını erken döktüğüne değinen kurumda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Bircan, "Soğuklamasını erken karşılayan ağaçlarımız, güneşle beraber çiçek açmaya başladı. Ülkemiz de ilk çiçek açan bademlerin Mart’ın yarısında çağla olarak sofrayla buluşması anlamına geliyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre çağla bademler yaklaşık 10 gün sofraya erken gelmiş olacak. Zaten bölgemiz ve ilçemiz erkencilik açısından son derece önemli bir bölge. Bunların içerisinde de badem en erken hasat edilen türlerden bir tanesi" dedi.

Bahçede bulunan badem ağaçlarının 1990 yılından itibaren ıslah edilme çalışmasıyla gözlemlerinin yapıldığını aktaran Teknik Koordinatör Dr. Mustafa Ünlü ise içinde bulundukları badem bahçesindeki ağaçların ülke genelinde yılın ilk meyvesini veren tür olduğunu kaydetti.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA