ANTMEN’DEN ERDOĞAN’A OSMAN KAVALA TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTMEN’DEN ERDOĞAN’A OSMAN KAVALA TEPKİSİ


 

Haber Merkezi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AİHM’nin Osman Kavala kararını tanımadığını açıklaması sonrasında CHP’den tepki geldi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP'nin AİHM'nin Osman Kavala kararını tanımamasının Türkiye'yi Avrupa'dan, Ortadoğu bataklığına götürmek demek olduğunu belirterek “1989 yılında AİHM'nin yargı yetkisini Türkiye kabul etti. Yani AİHM bir iç mahkeme. Şu anda Saray ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Anayasa'ya aykırı hareket ediyor” dedi.

Antmen, açıklamasında 2004 yılında Anayasa’nın 90. Maddesine bir hükmün eklendiğini söyleyerek “Burada kanunla, uluslararası kanun çeliştiğinde son kararın AİHM tarafından verileceği kesinleştirilmiştir. Bu artık bir iç hukuk kuralıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uymak zorunda olduğunu belirten CHP’li Vekil “AİHM’nin kararını tanımıyorum demek, ona ayar vermeye çalışmak demektir. Mahkemeden istediği kararı çıkmayınca onu tanımıyorum diyemezsin. AKP’nin ve Erdoğan’ın istediği şey Türkiye’nin Avrupa Konseyinden atılması ve ülkeyi bir Ortadoğu bataklığı, kabile devleti yapmak” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA