TOROSLAR 2. KAR FESTÝVALÝ’NÝN TARÝHÝ ERTELENDÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR 2. KAR FESTÝVALÝ’NÝN TARÝHÝ ERTELENDÝ


 

Haber Merkezi

 

“Yoðun Kar Yaðýþýnýn Devam Ettiði Ýlçenin Yüksek Kesimlerinden Karlar Mahallelere Kamyonlarla Taþýndý, Sömestr Tatilinde Olan Çocuklar Doyasýya Eðlendi” Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin Arslanköy yaylasýnda yapmayý planladýðý Toroslar Kar Festivali’nin ikincisi, ilçenin yüksek kesimlerinde devam eden yoðun kar yaðýþý dolayýsýyla ileri bir tarihe ertelendi.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, heyecanla beklenen kar festivalini yaylalarda etkili olan kar yaðýþý nedeniyle ileri tarihe erteledi ama yaylalardan merkezdeki mahallelere kamyonlarla kar göndererek, çocuklarý sevindirdi.

 

“ÇOK MUTLU OLDULAR”

Halkkent, Osmaniye, Zeki Ayan, Akbelen ve Hüseyin Okan Merzeci Mahalleleri’nde karla buluþan çocuklar, aileleriyle eðlenceli dakikalar geçirdi. Kartopu oynayýp, kardan adam yapan çocuklarýn arasýnda ilk kez kar görenler ise heyecanlarýný gizleyemedi. Çocuklar, kendilerini karla buluþturduðu için Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz’a teþekkür ederken, aileler ise çocuklarýnýn eðlendiðini ve çok mutlu olduðunu söyledi.

 

BAÞKAN YILMAZ: “KAR FESTÝVALÝMÝZÝ HAVA ÞARTLARI NEDENÝYLE ERTELEDÝK”

Toroslar 2. Kar Festivali ile ilgili bilgi veren Baþkan Yýlmaz, ilçenin yaylalarýnda son yýllarýn en yüksek kar yaðýþýnýn yaþandýðýný belirterek, karla mücadele çalýþmalarýnýn aralýksýz devam ettiðini ancak ulaþýmda aksaklýklarýn meydana gelmemesi ve vatandaþlarýn olumsuz bir durumla karþýlaþmamasý için festivali ileri bir tarihe ertelediklerini kaydetti.

Kar Festivali ile Mersin’de bir ilki gerçekleþtirdiklerini söyleyen Baþkan Yýlmaz; “Kar festivalimizin ikincisini, bu hafta sonu yapmayý planlýyorduk. Ýlçemizin yüksek kesimlerinde devam eden yoðun kar yaðýþý sebebiyle ileri bir tarihe erteledik. Festival ile Mersin'de kýþ turizmi ve sporlarý konusunda bir çýðýr açtýk. Bunu inþallah devam ettireceðiz. Toroslarýmýzýn eþsiz doðasý eþliðinde kýþ sporlarýnýn, müziðin ve eðlencenin bir arada olduðu festivalimizde bu yýl da 7’den 70’e herkesi bir araya getireceðiz” diye konuþtu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA