MÜLTECİ HAKLARINDA YAŞANAN HUKUKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜLTECİ HAKLARINDA YAŞANAN HUKUKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI


 

Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu ve Mersin Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliğinde, mülteci hakları alanında çalışan avukatlara yönelik mülteci haklarında yaşanan hukuki sorunlarla ilgili seminer düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu ve Mersin Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliğinde, mülteci hakları alanında çalışan avukatlara uygulamada yaşanan hukuki sorunların çözümü, sığınmacılara daha hızlı ve faydalı hukuki hizmet sunabilmeleri için  “İkamet işlemleri, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma İşlemleri, Sınır Dışı İşlemleri” konulu seminer düzenlendi.

Avukatlar ve stajyer avukatların katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen seminer, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, Göç Uzmanları Murat İnsel, Yusuf Kamil Akan, Aykut Alptekin,  Kemal Doğru ve Kader Koç’un sunumuyla gerçekleşti. Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu Başkanı Av. İzzeddin Uçan, mülteci haklarıyla ilgili uygulamada yaşanan sıkıntıların hukuki yollarla çözümü için bu seminerin faydalı olacağına inandığını belirterek, sunum yapan konuklara ve katılımcı meslektaşlarına teşekkür etti.

 

“VATANDAŞLIK KAZANMA VE SINIR DIŞI İŞLEMLERİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ise konuşmasında, Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu’nun sığınmacıların hukuki statüsü konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Mersin’de birçok sığınmacının bulunması, meslektaşlarımız için yeni bir meslek alanı olmuştur. Bu konuda uygulamada, özellikle vatandaşlık kazanılması, sınır dışı işlemlerinde bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Göç uzmanlarımız, meslektaşlarımızın uygulamadaki işlerini kolaylaştırmak ve bu konuda sığınmacılara daha hızlı ve faydalı hukuki hizmet sunabilmeleri için bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Semineri düzenleyen Mülteci Hakları Komisyonumuza, Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ve katılımcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu’na teşekkür ederek,  6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapmış oldukları iş ve işlemlerle ilgili verilecek bilgilerin katılımcıların hukuki bilgilerine ışık tutacağına inandığını belirtti. Seminerin soru-cevap bölümünün ardından sunum yapan konuklarımıza plaket takdim edildi.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA