MEÜ PERSONELİNE SATIN ALMA VE İHALE EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ PERSONELİNE SATIN ALMA VE İHALE EĞİTİMİ


 

Sık sık mevzuata aykırı ve usulsüz işlemlerle gündeme gelen ve son olarak Sayıştay’ın mali hesaplarına dair önemli tespitlerde bulunduğu Mersin Üniversitesi personeline satın alma ve ihale eğitimi verildi.

Haber Merkezi

 

İhale ve satın almalara dair usul ve mevzuata aykırı işlemlere ilişkin sık sık çeşitli iddiaların gündeme getirildiği Mersin Üniversitesi (MEÜ) yönetimi, yaşananlar sonrası personele yönelik satın alma ve ihale eğitimi düzenledi.

Son olarak gazetemizin önceki gün manşetten duyurduğu Sayıştay’ın özelikle mali hesaplarına dair usulsüzlük tespitlerinin ana konusu olan satın alma ve ihale konularında eğitimde detaylı bilgilendirme yapıldı.

 

DETAYLI BİLGİLENDİRME

Mersin Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitim planında yer alan, teorik ve uygulamalı olarak da gerçekleştirilmesi öngörülen Satın Alma ve İhale Eğitimi'nin teorik bölümü 17 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde, MEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Onur Karaaslan ile Nida Sevim, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’ndan Sabri Tuğral ve Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nden Uğur Kırtıl eğitmen olarak yer aldı.

Eğitimde personele; 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, Devlet Malzeme Ofisi Alımları, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Hizmet Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esaslar, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Yapım İşlerinde Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esaslar, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği, Ekap Uygulamaları, Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik, İhalelere Yönelik Başvurular konuları detaylı bir şekilde aktarıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA