ISITILAMAYAN SERALARI DON VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ISITILAMAYAN SERALARI DON VURDU


 

Tarımda artan maliyetler her geçen gün üretimi olumsuz etkiliyor. Özellikle kış aylarında sebze ve meyve üretiminde önemli rol oynayan seralar artan maliyetler sebebiyle ıstılamadığı için birçok bitki dondan etkilendi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Yeterli desteğin çiftçilere yapılması gerekli” dedi.

Haber Merkezi

 

Tarımda artan maliyetler her geçen gün üretimi olumsuz etkiliyor. Mersin’de örtü altı üretim yapan çiftçiler artan maliyetler sebebiyle zarar ettiklerini söyledi. Gübre alamadıklarını söyleyen çiftçiler, elektrik fiyatlarına gelen zamlarla sulama yapamadıklarını dile getirdi. Mersinli üretici, “ Devlet yetkilileri gelsin yerinde tespit yapsın bu vatandaş ne yapıyor ne yapmıyor görsünler. Gübre alamıyoruz, pompayla sulama yapıyoruz elektrik fiyatları arttı. Sera naylonu çok pahalandı” dedi. Maliyetlerin artışı karşısında çiftçinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Gökçel, “Madem ki maliyetler bu kadar  arttı, destekler de arttırılmalı. Siz de zarar etmeden üretiminize devam etmelisiniz” diye konuştu.

 

MERSİNLİ ÇİFTÇİ: BEN ÜRETMEZSEM SEN ÜRETMEZSEN SONU NE OLACAK?

Mersinli üretici zarar etmesine rağmen üretime devam etmeye çabaladığını vurgulayarak, “Ben ekmezsem, sen ekmezsen sonu ne olacak, dışarıdan gelecek. Gün gelip devlet çiftçi aradığında çiftçi bulamayacak” diye tepki gösterdi. İmkansızlıklar içinde üreitm yapmaya çalışan çiftçilere devletin yeterli desteği vermediğini vurgulayan Gökçel, “Aslında devletin size teşekkür etmesi lazım. Bu kadar imkansızlıklarla üreim yapmya çalışıyorsunuz. Emek verip ürettmyee çalışıyorsunuz. Gübre fiyatları çok yüksek, elektrik fiyatları çok yüksek,izrai ilaç, mazot fiyatları çok yüksek. Bu sebeple çiftçi üretimden uzaklaşıyor” dedi. Ürettiğinin karşılığını alamadığını söyleyen Mersinli çiftçi, “Hale gidiyoruz dalga geçer gibi fiyat veriyorlar. İnsanın zoruna gidiyor” dedi. Geçmiş yıllarda onlarca üreticinin seralarda üretim yaptığını vurgulayan Gökçel, bugün 3 üretici kaldığını ifade etti.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA