TABİP ODASI BAŞKANI TÜM KENTTE İLAÇ ARADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TABİP ODASI BAŞKANI TÜM KENTTE İLAÇ ARADI


 

Kurdaki dalgalanma sonrası derinleşen ilaç krizi toplumun tüm kesimlerine yayıldı. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, bir yakını için tüm kenti gezerek ilaç aradı ancak bulamadı!

HEDİYE EROĞLU

 

Türk Lirasındaki değer kaybı sağlık alanını da etkiliyor. Kurdaki dalgalanma sonrası derinleşen ilaç krizi toplumun tüm kesimlerine yayıldı. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, bir yakını için tüm kenti gezerek ilaç aradı ancak bulamadı!

 

MERSİN’DE BULAMADI ADANA’DA ARIYOR

Dr. Antmen, bir akrabası için deri enfeksiyonlarında kullanılan ve norma şartlarda pisada kolaylıkla bulunabilen Mopem isimli ilacı temin etmeye çalıştı. Ancak iki gün kent genelinde ilacı arayan Antmen, adeta kapı kapı gezdi. “Tüm eczanelere, ecza depolarına sorduk” diyen Antmen, ilacın temini konusunda Mersin’de başarılı olamayınca Adana’daki eczanelerde aramaya başladıklarını söyledi. Ancak hala buradan da olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyen Antmen, haber beklediklerini vurguladı.

 

“DOKTORLAR HANGİ İLACI YAZACAĞINI BİLEMİYOR”

“Hem doktor hem hasta yakını olarak bizlerde mağduruz, ben günlerdir çok kolaylıkla aldığım bir ilacı bulamadım. Çok ciddi sıkıntı çektim” diyen Dr. Mehmet Antmen, “Hekimler de en az hasta yakınları kadar bu konudan çok ciddi derecede sıkıntılı. Sağlık Bakanlığı’nın bu işi çözme gibi bir iradesi var mı yok mu oda belli değil. Bu döviz kuru ile ilgili bir durum. Döviz kuru ile ithal yapılıyor ve dünyada olan ilaç Türkiye’ye gelmiyor. Dünyada bir kıtlık var mı hayır yok. Dolar kurunun 4,70 civarında tutulmasının esprileri bunlar. Şubat’ta çözülür ama belki pek çok insanı ölümüne neden olabilecek bir durum.

Biz ilacı yazıyoruz hasta arayıp bulamıyor bulamayınca başka bir tür ilacı yazmak durumunda kalıyoruz. Hangi ilaç piyasada hangi ilaç yok bilmiyoruz. Kriz çok derin aslında ama çözüm iradesi var mı bilemiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA