“KANI YERDE KALMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KANI YERDE KALMASIN”


 

Mersin’de yaklaşık 2 yıl önce töre cinayetine kurban gittiği iddia edilen İrem Bahçe için adalet arayışı sürüyor. İrem’in töre cinayetini kurban gittiğini savunan Avukat Sabahat Gençtarih “Gerçekten kim ne yaptı ise cezasını alsın” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 7 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen olayda, İrem Bahçe evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulunmuştu. 5 aylık hamile kadın 1 gün sonra kaldırıldığı hastanede , sezaryenle dünyaya gelen bebek ise 3 ay sonra ölmüştü. Olayla ilgili ifadeleri alınan aile fertleri, genç kızın intihar ettiğini önü sürerken İrem B.’nin cenazesi ailenin kabul etmemesi üzerine Şanlıurfa’da kimsesizler mezarlığında toprağa verilmişti.

 

KARDEŞİ İTİRAF ETTİ

Genç kızın töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelenen polis Şanlıurfa’da yaptığı operasyonda baba Kasım B. (49), ağabeyleri Mehmet Ali B. (21) ve Vedat B. (23) ile amcaları İbrahim B. (44) ve Mehmet Veyis B. (34) ile anne Saadet B. ile diğer amca Mehmet B’yi gözaltına almıştı. Ağabey Mehmet Ali B. ifadesinde, kardeşini öldürdüğünü ve aile meclisi kararıyla cinayeti işlediğini ağlayarak itiraf etmişti.

İrem cinayetinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçerken Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde baba Kasım B. ile anne Saadet B ile ağabeyleri Mehmet Ali B. (21) ve Vedat B. (23) ile amcaları İbrahim B. (44) ve Mehmet Veyis B’nin tutuklu diğer amca Mehmet B’nin tutuksuz yargılandığı davanın 5. duruşması 28 Ocak Cuma günü saat 13.30’da görülecek.

 

AVUKATLAR TÖRE CİNAYETİNDE ISRARLI

Duruşmada töre kurbanı İrem’i davaya müdahil olan Mersin Barosu Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Merkezi olarak  Avukat Kamil Ekinci, Sabahat Gençtarih, Arzu Günay ve Ezgi Şimşek, Burcu Düzen savunacak.

Cinayetin daha önceki duruşmalarda töre yüzünden işlendiği konusunda hem fikir olan ve bütün savunmalarını bu yönde yapan müdahil avukatların bu duruşmada töre cinayetinde ısrar etmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Savcısının mütalaa açıklaması beklenen duruşmada sanıkların kendilerine işkence yaptıklarını öne sürdükleri polis memurlarınında duruşmaya katılarak ifade vermesi bekleniyor. Mersin Kadın Platformu üyeleri de duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yaparak cinayete tepki gösterecek.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi adına İrem cinayetine müdahil olan Avukat Sabahat Gençtarih, zanlıların önceki duruşmalarda işkence altında beyanlarının alındığını iddia ederek

bununla ilgili savcılığa suç duyurusundu bulunduklarını söylediklerini ifade ederek, “Önceki duruşmada mahkeme o dosyanın sonucunun beklenmesine birde ifade alan 2 polisi işkence yapıp yapmadıklarını sormak için duruşmaya katılmalarına karar vermişti. O polisler duruşmada dinlenecek. Mersin Kadın Platformu’da adliyede olacak. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması yapılacak” dedi.

 

“İREM SAHİPSİZ AVUKAT TUTAN BİLE YOK”

Töre kurbanı İrem’in sahipsiz bir kadın olduğunu ifade eden Gençtarih, “Öldürülmüş ona avukat tutan biri bile yok. Biz Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak bu dosyaya müdahil olduk. Bireysel yapamayacağımız için bir kurum olarak savunmaya giriyoruz. Bu dosyaya sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gerçekten kim ne yaptı ise cezasını alsın. Hak eden cezası bulsun” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA