ELEKTRİK KESİNTİSİ SERBEST BÖLGE’YE SIÇRADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİK KESİNTİSİ SERBEST BÖLGE’YE SIÇRADI


 

İran’dan doğalgaz tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle sanayicinin doğalgaz ve elektrik tüketimine getirilen kısıtlama konutların ardından Serbest Bölge’ye sıçradı. Mersin Serbest Bölge’de 27 Ocak günü 24 saat süreyle kesintiye gidilmesi ile üretim durdu.

Hediye Eroğlu

 

Bu hafta itibari ile uygulanmaya başlanan doğalgaz ve elektrik kesintisi, birçok sektörde paniğe yol açtı.

Türkiye genelinde 360’ı aşkın Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bu hafta itibari ile başlayan doğalgaz ve elektrik kesintisi büyüyor. Mersin’de organize sanayi bölgelerindeki kesinti soğuk kış şartlarına rağmen konutlara ve çarşıya sıçrarken son olarak Serbest Bölge’den de kesinti haberi geldi. 396 firmanın, 10 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bölgede ki kesinti dün bir gün süreyle gerçekleşti.

 

FABRİKALARDA TELAFİ MESAİSİ PLANLANIYOR

Mersin’de üretim planlarında aksamaya neden olan elektrik kesintileri Organize Sanayi Bölgesi ve konutların ardından bu defa Mersin Serbest Bölgesi’ne sıçradı. Kesinti nedeniyle binlerce işçinin çalıştığı Serbest Bölge’de üretim durdu. Kısıtlama nedeniyle Serbest Bölge’de binlerce işçinin çalıştığı fabrikalar üretim yapamadı. Üretim yapılamayınca işçilerde mesai yapamadı. Bazı fabrikaların işçileri daha sonra telafi mesaisine çağıracağı ifade edilirken bazı işçilerin ücretinin ise mesaiden düşüleceği öğrenildi. Enerji kesintilerinin zaman zaman ileriki günlerde de yaşanacağı ifade edildi.

 

KESİNTİ BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Özellikle Avrupa’ya yönelik fason hazır giyim ve konfeksiyon üretimi yapılan ve yıllık ticaret hacmi 3,3 milyar dolar olan bölgede ki kesintiye dair gazetemize konuşan Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, kesintinin bir günlük olduğunu açıkladı. Mum, “Yurtiçindeki elektrik tasarruf tedbirleri kapsamında TEİAŞ’tan sanayi bölgeleri ve belli yerlerde kesinti uygulanması talimatı geldi. Bu kapsamda Mersin Serbest Bölgesi’nde 27 Ocak 2022 günü 24 saat süreyle kesintiye gidildi. Organize sanayi bölgelerinde 3 gün yapılan kesinti bizde bir gün yapıldı. Tekrarlanabilir ama bize verilen bir bilgi yok. Kesintiden kaynaklı üretim planlamasındaki aksamanın telafisinin fazla mesai ile yapılması gündemde” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA