TÜRK LEZZETLERİ BAE’DE TANITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK LEZZETLERİ BAE’DE TANITILDI


 

Haber Merkezi

 

Küresel ticaretin Orta Doğu’daki önemli kavşaklarından Birleşik Arap Emirlikleri’ne gıda ihracatında atılım yapan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri, Dubai’de gerçekleştirdiği tadım etkinliğinde Türk mutfağının lezzetlerini tanıttı. Ünlü Mutfak Şefi Arda Türkmen’in hazırladığı gastro şovu Körfez ülkelerinin ünlü sosyal medya fenomeni Tamara Jamal, Arap dünyasına yansıttı.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) desteğiyle düzenlenen Türk Gıdası Tadım Etkinliği, Le Meridien Dubai Otel ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dubai Başkonsolosu İlker Kılıç ve Dubai Ticaret Ataşesi Ersoy Erbay’ın katılım sağladığı etkinlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nin medya temsilcileri, süpermarket zinciri yöneticileri, perakendeciler, ithalatçılar ve üretici firmaların temsilcileri bir araya geldi.

 

TÜRKİYE, ZENGİN MUTFAĞIYLA EŞSİZ GASTRONOMİ DESTİNASYONU

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri’ni temsilen Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin (ASHİB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Gıdası Tadım Etkinliği’nde Anadolu’ya özgü seçkin yemekler ve yöresel lezzetler tanıtıldı. Türk Mutfak Şefi Arda Türkmen, geleneksel Türk lezzetlerini modern sunumuyla gastro şova dönüştürdü. Dubai Emirliği ve çevresindeki ülkelerde yüzbinlerce takipçisi olan İnfluencer Tamara Jamal, tanıtımı yapılan Türk lezzetlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Tamara Jamal’ın Türkiye’nin gastronomi destinasyonu olduğunu kanıtlayan tanıtım videosu da dev ekranlarda davetlilerin izlenimine sunuldu.

Tadım etkinliğinin devamı olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle düzenlenen gala yemeğinde de Birleşik Arap Emirlikleri ile çevre ülkelerden iş insanları ağırlandı. Mutfak Şefi Arda Türkmen, gala yemeğinde kendisi için özel olarak hazırlanan alanda Türk ürünleriyle hazırladığı birbirinden özel yemekleri konuklara ikram etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 5,5 milyar doları aşan gıda ithalatı pazarı bulunuyor

Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan ASHİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Arabistan yarımadasındaki ülkeler, Doğu Afrika, Asya’nın batısı ve güneyi için stratejik konumda bulunan Dubai’de Türk mutfağını tanıtarak ihracatı artırmayı amaçladıklarını belirtti. Ali Can Yamanyılmaz, “Birleşik Arap Emirleri’nde yıllık 5,51 milyar dolar düzeyinde gıda ithalatı gerçekleştiriyor. 2020 yılı verilerine göre bu ülkede tarımsal ürün ve hayvansal gıdada 3,39 milyar dolarlık, işlenmiş tarım ürünlerinde 2,12 milyar dolarlık pazar bulunuyor. 9,7 milyon nüfuslu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki geçen yıl elde ettiğimiz tarımsal ürün ve hayvansal gıda ihracat değeri yaklaşık 354 milyon dolar oldu. Amacımız ülkemizin tüm tarım ve gıda ürünlerini Dubai üzerinden tüm Arap dünyasına daha fazla ihraç etmektir. Bu hedef doğrultusunda düzenlediğimiz Türk Gıdası Tadım Etkinliği’nin ihracatçılarımıza büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA