YOĞUN KAR YAĞIŞI HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ ZORLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YOĞUN KAR YAĞIŞI HAYVAN ÜRETİCİLERİNİ ZORLUYOR


 

Yaklaşık 2 milyon adet küçük baş hayvan varlığı bulunan Mersin’de yüksek kesimler yoğun kar yağışına maruz kalırken, 700 rakımın üzerinde yapılan küçük baş hayvan yetiştiricileri zor anlar yaşıyor. Hayvancılar özellikle ağıl çökme endişesine karşı teyakkuzda bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Yoğun kış şartları hayatı felç etti. Mersin’de özellikle çiftçiler ile hayvan üreticileri yoğun kar ve yağmur nedeniyle zor günler geçiriyor. Bahçe ve seralarda don nöbeti ile soğuğa karşı önlem alınmaya çalışılırken, yüksek kesimlerde ki hayvan üreticileri de yem temini, ısınma ve ulaşım alanındaki sıkıntıları ile baş etmeye uğraşıyor. Hayvancıların en büyük korkusu ise yoğun yağışlar nedeniyle ağıl çökme faciası.

Yaklaşık 2 milyon adet küçük baş hayvan varlığı bulunan Mersin’de yüksek kesimler yoğun kar yağışına maruz kalırken, 700 rakımın üzerinde yapılan küçük baş hayvan yetiştiricileri zor anlar yaşıyor.

 

EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, keçi üretiminde Türkiye birincisi olan kentte hayvan üreticilerinden çok sayıda yardım talebi aldıklarını söyledi.

Akdoğan, “Küçük baş hayvancılığın yaygın olduğu Mersin genelinden şuan da çok sayıda bölgeden yardım talep geliyor. Kış mevsiminde 700 rakımın üzerindeki bölgelerde yağışlardan kaynaklı sıkıntı olabiliyor. Ancak ekipler teyakkuz halinde. Gerekli müdahaleler ivedilikle yapılıyor. Bizlerde sürekli üreticilerimiz ile hayvan üreticilerimiz ile koordinasyon halindeyiz” dedi.

 

HENÜZ HASAR TESPİTİ YAPILMADI

Yağışlar nedeniyle muhtelif bazı bölgelerde ağıl çökmeleri olduğunu ancak henüz hayvan telefi söz konusu olmadığını bildiren Başkan Akdoğan, “İlimizin küçük baş hayvan varlığı yaklaşık 2 milyon adet. Hayvancılık tüm Toroslar’da yapılıyor. Bu nedenle oluşan hasara yönelik henüz bir hasar tespit çalışması yapılmadı. Ancak önümüzdeki günlerde yağışların hız kesmesi ile durum tespiti yapacağız. Küçük baş hayvancılıkta sigorta var ama pek tercih edilmiyor, yaygın değil. Hayvancılarımız tüm sıkıntılarında bizi arayabilirler ki zaten bu amaçla biz de yönetimimiz ile 7/24 görevdeyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA