“ATATÜRK PARKI’NDA LİMAN YAPILAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKI’NDA LİMAN YAPILAMAZ”


 

Mersin Çevre Platformu, limanın Atatürk Parkı’na doğru genişletilmesi projesi ile ilgili düzenleyeceği “Atatürk Parkı’nda Yeni Liman Yapılamaz” paneline katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Çevre Platformu 29 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Yenişehir Akademi Salonunda “Atatürk Parkı’nda Yeni Liman Yapılamaz” paneli düzenleyecek.  Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ve ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal konuşmacı olarak katılacak.  Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın açıklamasında panele katılım çağrısı yapıldı. Mersin Çevre Platformu adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Atatürk Parkı’nda yapımı planlanan liman genişleme projesiyle; Atatürk Parkı’nın tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceğinin ve Atatürk Parkı’nın tamamen konteynerlerle dolacağının açık olduğunu belirtti.

 

“DOLGU ALANI BİLİMSELLİĞİ AYKIKIR”

Yapılacak olan dolgu alanının bilimselliğe aykırı olduğunu ve kent yaşamına ciddi zararlar vereceğini ifade eden Antmen, “Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin metrekarelik dolgu malzemesi Atatürk Parkı’ndan denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbest zehri kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Planlanan Liman genişleme projesinin inşaatı ve işletmesi sırasında kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecektir. Yapımı bilimsellikten uzak hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin’de herkes karşıdır” dedi.

 

“MERSİN’İN  AKCİĞERLERİNE HANÇER SAPLAYACAK”

Atatürk Parkını korumak yerine Mersin’in akciğerlerine hançer saplayacak kirli bir yatırım olan Atatürk Parkı’nda liman genişleme yapım çalışmaları projesinin Atatürk Parkı’nı zamanla tamamen ortadan kaldıracağını belirten Antmen, “Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak da nefes aldığı bir alandır. Mersin’de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkı’nın halk tarafından kullanımını engelleyecektir” ifadelerini kullandı.

 

“HERKES DESTEK VERMELİ”

Halkın olan Atatürk Parkı’nın hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Antmen, Atatürk Parkı’na sahip çıkmak için düzenleyecekleri panele kentin bütün belediye başkanlarını, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını, sendikaları, siyasi partileri ve Mersin halkını davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA