MERSİN TİYATRO DERNEĞİ SUYUN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TİYATRO DERNEĞİ SUYUN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK


 

Oyuncu ve seyirci ilişkisinde tıkanıklık yaşayan Mersin’e yeni bir soluk getirmek üzere yola çıkan Mersin Tiyatro Derneği’nin yeni yönetimi, “Toplumla beraber mışıl mışıl uyumak değil derdimiz” diyerek, suyun yönünü değiştirmek için harekete geçtiğini duyurdu.

Haber Merkezi

 

Geçtiğimiz günlerde 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Mersin Tiyatro Derneği, yeni yönetimini seçti. Genel Kurulda oyların çoğunu alarak Mersin Tiyatro Derneğinin yeni başkanı seçilen oyuncu Mustafa Çavuş, bir basın metni hazırlayarak, geleceğe dair hedeflerini ve neden bu süreçte dernek başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

İlk olarak önceki yönetime teşekkür eden Çavuş, “Mersin Tiyatro Derneği yeni yönetimi olarak, geçmişten gelen güzellikleri kaldığı yerden devam ettirmeye çalışacağız. Ayrıca yeni projelerle Mersin'deki (Sadece derneğe bağlı değil) tüm tiyatrolara yeni kapılar açmaya, Mersin'in kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak tüm oluşumlara ve kurumlara destek sunmaya, onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“MERSİN’DE SANAT KÜÇÜK KALDI”

Tiyatroya dair de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Çavuş, “Maalesef ki Mersin deyince, büyük bir şehir olarak görünmesine rağmen kentin kimliğine yakışır sanat kısmı hep küçük kalmıştır. Bu sanat dallarının neredeyse hepsini içinde barındıran tiyatro sanatı, Mersin’deki cesur bir kaç insanın toplanarak kendi yağında kavrulmasının dışına çıkamamıştır. Tiyatronun iki ana öğesi olan oyuncu ve seyirci ilişkisinde hep bir yerlerde tıkanan durumlar olmuştur. İlk amacımız önce bu tıkanan durumları ortadan kaldırıp tiyatroyla seyirci arasındaki bağı güçlendirmek olacak. Daha sonrasında ise sanatın aydınlatıcı yolunda güzel şeyler düşünen, güzellikleriyle içinizi güzelleştiren o insanlarla, umuttan söz eden ve bulaşıcı olan sevgi ortamı kendiliğinden oluşacaktır.

 

“TOPLUMLA BERABER MIŞIL MIŞIL UYUMAK DEĞİL DERDİMİZ”

Günümüzün kavgacı ve umutsuz dili yerine, birbiriyle ortak paydada buluşmaya çabalayan özenli bir dili yaratmaya özen gösteriyoruz. Tabii bu yolun meşakkatli olduğunu biliyoruz. Seyirciden aldığımız alkışları garanti görüp toplumla beraber mışıl mışıl uyumak değil derdimiz. Tam tersine yarına dair dilinden bal damlayanların sözlerini esirgemeden söyleyebileceği ve bu sözlerin topluma ulaşabileceği bir ortamın yaratılması için çabalayacağız. Yeni yollar bulmak ya da açmak için seyirciden aldığımız alkışların bizi diri tutup, yapabileceklerimize dair bize güç vermesini ve bizi kamçılamasını istiyoruz.

 

“KUKLA DEĞİLİZ”

Tiyatrolar, oyuncular kukla değildir. Yani tamamen istediğiniz şekilde sahnede dilediğiniz gibi oynatamazsınız. Fakat bir su düşünün, o suyun yatağını daha önceden belirleyebilirseniz o suyu dilediğiniz yere ulaştırabilirsiniz. Mersin Tiyatro Derneği yeni yönetimi olarak bu suyun yatağını kaldığı yerden devam ettirmeye geldik. Bu konuda da tiyatroya, sanata emek ve gönül vermiş sanatçısından seyircisine kadar herkese selam eder, bu yolda omuz omuza yürümekten gurur ve onur duyarız” diye konuştu.

Mersin Tiyatro Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Başkan Mustafa Çavuş, Başkan Yardımcısı Katibe Esen İlkiliroğlu, Sayman Güler Cengiz, Üye Ferit Sağlam, üye Orhan Özdemir, üye Yeşim Can Avcı, üye Özgür Ahmet Gönenler.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA