BAŞKAN CENKCİMENOĞLU “UYANIK OLMALIYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN CENKCİMENOĞLU “UYANIK OLMALIYIZ”


 

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, tüm Türkiye’yi liyakatli kadrolarla kucaklayan cesurlar hareketi olarak çıktıkları yolda büyük bir ilgiyle karşılandıklarını söyleyerek, “Harbi taşın altına elini koyan tecrübeli insanlarla dolu kadromuz. Ülkenin buna ihtiyacı var” dedi. Ancak halkın da uyanık olması gerektiğini söyleyen Cenkcimenoğlu, “Her şeye sahibiz ama gelişmemekte ısrar ediyoruz. Ancak ülkenin artık hiç vakti yok. Gözümüzü açmamız, uyanık olmamız gerekiyor” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem programına konuk oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cencimenoğlu, Türkiye ve Mersin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

 

ÜYE KAYITLARI YOĞUN OLARAK DEVAM EDİYOR

İl kongresinin ardından ilçelerdeki teşkilatlanma ve kongrelere ağırlık verdiklerini söyleyen Cenkcimenoğlu, “15 Ekim’de il kongremizi yaparak daha önce atanmış başkanken şimdi seçilmiş başkan ve il yönetimimiz ile görevlerimize devam ediyoruz. Bu arada da 7 ilçemizde de kongrelerimizi yaptık. 2 ilçemizin yönetimini oluşturduk.

Bu aralar yoğun olarak üye kayıtlarına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Ben buradan tüm cesur insanlara DEVA Partisinin çözümleriyle birlikte olmaları için onları bir kez daha davet ediyorum. Bu arada tüm Türkiye’de üye kayıtlarımız devam ettiği için son iki ayda bu konuda en fazla bu konuda ivmesi olan partiyiz. Şuan yükseliş trendinde birinci görünüyoruz, 105 bin üyeyi geçtik. Tüm Türkiye’de bir yıllık bir parti için iyi bir rakam süratle de çoğalıyor. Her ne kadar mevcut iktidara karşı, iktidarın içinden çıkmış gibi görünsek de son 3 aydır gördüğüm şu; artık insanlar belli konularda net kararlar verebiliyorlar. Yaşadığımız şeyler belli, sürekli bir algı operasyonu, sürekli gündem değiştirme çabaları var” dedi.

 

“DEVA’YA ÜYE OLURSAM, ÇOUĞUM İŞE GİREBİLİR Mİ?”

Siyasetin en hareketli olduğu illerin başında gelen Mersin’de üye yapmanın zor olduğu gerçeğinin farkında olduklarını da dile getiren Cenk Cenkcimenoğlu, “Mersin üye olma konusunda en zor yerlerden bir tanesi, İç Anadolu da siyaset yapıyorsanız karşınızda bir tane var onun dışındaki insanlar rahat gelebiliyor ama Mersin’de bakıyorsunuz 13 tane alt belediyenin 8’i MHP’de öbür tarafta bir iktidar var. İnsanları asla yadırgamıyorum şuan bana göre de birinci gündem ekonomi dolaysıyla insanlar şunu düşünüyor; ‘ya yarın çocuğum işe girerse?’ diyelim, ‘Büyükşehir’e girerse DEVA Partisine üye biri aileden varsa ne olur’ diye düşünüyor. Bu durumdan dolayı çekinen arkadaşlarımız oldu ama beynine de kararını vermiş cesur inşaları partimize davet ediyorum” dedi.

 

“HALK ZOR DURUMDA, GÜNDEM SEZAN AKSU DEĞİL”

Vatandaşın zorda olduğunu bunu sokak gezilerinde birebir gördüklerini söyleyen Cenkcimenoğlu, “Pazara gidiyor insanlara broşür dağıtıyoruz, DEVA’yi anlatıyoruz. , Ali bey ekonomide başarıları olduğu için bize karşı hiçbir eleştiri yok. ‘Sizin Genel Başkanınız daha iyiydi’ diyorlar. Ancak çok üzücü durumlarla karşılaşıyoruz. İnsanın nerdeyse gidesi gelmiyor, çünkü insanlar zor durumda.

Bu ülkenin sorunu Sezen Aksu değil, nu ülkenin gerçekten bam başka sorunları var. Gündem değiştirmenin hiçbir anlamı yok. Tartışmamız gereken evine ekmek götüremeyen insanlar. Ben yıllardır görmediğim şeyleri görüyorum. İnsanlar yağmur, kar altında saatlerce ekmek kuyruklarında bekliyor. Bekleyenler kadar bu işi yapanlarında desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ben işin siyası tarafına bakmıyorum. Adana’da ekmek dağıtımına izin verilmemişti örneğin. Yani ben neyin kavgasını yaptıklarını anlamıyorum. Bu insanlara ekmek ulaştırmanın başka yöntemleri olabilir. Yetki elinde olanlar biran önce şapkalarını masaya koysunlar, millet için birlikte hareket etmeye çalışsınlar. Siyaset ayrı bir şey ekmek ayrı bir şey” dedi.

 

“GELİŞMEMEKTE ISRAR EDİYORUZ”

DEVA Partisinin ekonomiye yönelik politikalarına dair de bilgiler veren Başkan Cenkcimenoğlu, çözüm odaklı somut fikirler ortaya koyduklarının altını çizdi.

“Bizim biraz daha balık tutmakla ilgili işler yapmamız lazım” diyen Cenkcimenoğlu, Mersin’den örnek vererek şunları söyledi; “Hem Türkiye hem Mersin, gelişmemekte ısrar ediyor.

Örneğin Mersin’de her şey; lojistik, tarım, turizm, var. Ancak var olduğuna inandığımız şeylerde bile 15 yıldır bir şey yapmıyoruz, ki bide şimdi yeni bir şey koyarsak bu sefer bir 30 yıl daha beklemiş oluruz. Bu sadece siyasilerden değil, kent aktörlerinin hepsinden kaynaklanıyor. Burada bu işin olmaması; belediye başkanından, oda borsaların başkanlarından, milletvekillerinde, seçilenlerinde, seçilmeyenlerinde, STK’ların da hepsinden kaynaklanıyor.

 

“BİR ŞEY YAPMAK İSTEDİĞİNİZDE AYAĞINIZDAN ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Mersin sivil toplum kuruluşu zengini bir kent. Son bir aydır her şey çok mu yolunda gidiyor Mersin’de? Hayır. Ama bir STK’nın çıkıp ta kişiselleştirmeden hep beraber bir şey yapıyor mu? Birlikte hareket yok. Ticaret odası olarak bir fikir geliştiriyorsunuz, birden bir bakıyorsunuz öbürlerin hepsi ayağınızdan çekmeye çalışıyorlar. Beraber nasıl yaparız diye düşünmüyorlar. Lojistikte, tarımda, turizmde yapılacak şeyler belli. Bunların eğitimi, altyapısı yetersiz. Geliştirmemiz gerekiyor.

Erdemli’ye bir tane 4 yıllık Ziraat Fakültesi kurulsaydı şehir büyük kazanımlar elde ederdi. Örneğin atıl kamu tesisleri turizm uygulama ötelerline dönüştürülseydi hem mesleki eğitim güçlenir hem istihdam sağlanır hem de kazanç elde edilirdi.

Tarımda havza planı hayata geçirilirse üretici de kazanır, tüketici de rahat eder, ülkenin de gelir artar. Ama onlar Ziraat Bankası eliyle Adana’nın Karataş ilçesine kadar, Tarsus’un dağlık kesimlerine kadar her tarafın muz serası yapılmasına destek veriyor. İki gün önce Anamur’daydım herkes muz seralarını söküyorlar. Çünkü kazanamıyor.

Elektrik, gübre, uçmuş, TÜİK enflasyon yüzde 36 diyor ama hikâye. Tarımda nerde o enflasyon?

Lojistik köy meselesi utanç kaynağı. Mersin yıllar önce bu iş için yola çıktı ama yapılmadı. Bugün lojistikçiler başka işler yapma çabasında. Ama bir Lojiktik Merkez yapacağız diyoruz bakıyorsunuz iki tane firma gidiyor oranın bütün arazisini satın alıyor. Tarsus’ta tarıma dayalı sanayi bölgesi yapacağız diye yola çıktık 15 yıl önce ancak bugün bu bölge karma OSB olmuş”.

 

“ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ekonomi konusunda dünya da kabul gören bir uzman olduğunun altını çizen Cenkcimenoğlu, “Ali Babacan, ‘Yarın size ekonominin anahtarını verseler kabul eder misiniz?’ sorusuna, ‘hayır etmem’ yanıtı verdi. Çünkü  ekonomiyi düzeltmek sadece ekonominin anahtarıyla olmaz.

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız şey, yani ilk 15 dakika ‘gazetecilere kimseden emir almadan hemen her şeyi yazabilirsiniz’ diyeceğiz. İkinci olarak yarı mensuplarına; ‘siyasilerin numaralarını silin’ talimatı vereceğiz. Herkes hâkimin karşısında eşit olacak. Bir ülkede adalet yokken kimse yatırım yapmaz.

Yatırımcılara güven verdiğimiz zaman, yatırımlar başladığı zaman ülkede zaten diğer söylediğimiz şeyler zamanla düzelir. İşsizlikle ilgili konu çözülür, eğitim düzelir.

Bir konuyu önce planlar, sonra uygular ve son olarak kontrol edersiniz. Bu baş kuraldır. Bunu yapamadığınız hiçbir şeyi denetleyemezsiniz. Biz bu ilke doğrultusunda iktidarımızda yapacaklarımıza yönelik 21 alt başlıktan oluşan bir eylem planı hazırladık. Bunlardan 6 tanesini kamuoyuna sunduk. Örneğin bunlar; Tarım Eylem Planı, Eşitlikçi Kentler Planı, Afet Eylem Planını içeriyor. Bu konularla ilgili gün gün ve bütçesiyle ne yapacağımızı ortaya koyduk.

Mesela diyorsunuz ki EYT’lilerle ilgili bir şey söylemeniz gerekiyor ama biz konuşmadan önce sorunu tespit ediyor, çözümü için ne gerektiğini araştırıyor ve sonra konuşuyoruz.

DEVA Partisi’nin sorunları çözmeye yönelik politikalarını takip etme, okuma, araştırma çağrısı da yapan Cenk Cenkcimenoğlu, “Eylem planları ile somut ne yapacağımız ortada, Ayrıca her konuda çalışan ekiplerimiz var. DEVA Partisini takip edip, gelip görsünler. Gönüllü olsun beraber çalışalım, bize fikir versinler. Biz sabit fikirli insanlar değiliz, her türlü fikre açığız. DEVA Partisinin Türkiye’yi kucaklayan bir parti olduğunu görsünler, her konuda fikirleri paylaşan bir partiyiz. O yüzden bizim takip edilmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

“UYANIK OLMALIYIZ”

DEVA Partisi’nin muhalefetin en önemsediği parti olduğunu da dile getiren Cenk Cenkcimenoğlu, bunun nedeninin uzman kadroları olduğunu vurgulayarak, “Tüm Türkiye’yi liyakatli kadrolarla kucaklayan bir ekip var. Öyle laf olsun diye değil, harbi taşın altına elini koyan tecrübeli insanlarla dolu kadromuz. Ülkenin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Gerçekten ülkenin vakti yok gerçekten. 20 Aralık’ta yaşanan hadise bu ülkede bu kadar çabuk unutulabilir mi? Ben anlamıyorum. 20 Aralık’ta bu ülkede dolar 18 TL’ye çıktı ve 12 liraya indi. Bir kesim ‘bak nasıl düşürdü’, diğer kesim ise ‘bu nasıl böyle oldu?’ dedi. Şimdi orada bir olay oldu dimi? Birileri 17 milyon dolar sattı. Bu oyunlara gelmeyin, çünkü bunlar günü birlik ve yönlendirilen oyunlardır. Birileri 18 liradan 17 milyon dolar sattı ve dolar 12 lira oldu. Hazinenin kasası eksi 64 milyar dolara düştü. Ne oldu?

Yani şeffaf olmadığınız sürece dünyanın en güzel ülkesi de olsanız her şey olur. Birazcık gözümüzü açmamız gerekiyor. Biz Mersin’i konuşalım diyoruz, Türkiye’yi konuşalım diyoruz ama dışarıdaki konjektür de çok önemli bu ülkenin üstünde herkesin gözü var. O yüzden herkesin uyanık olması lazım” dedi.

 

“BİR AN ÖNCE SEÇİME GİDİLMELİ”

Son olarak parlamenter sistemin önemine de değinen DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, şöyle konuştu; “Öncelikle ülkede yeniden parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor. Bizimde güçlendirilmiş bir parlamenter sistemiyle ilgili bir çalışmamız var. 6 Parti şuan da bunun üzerinde çalışıyor. Genel başkanımız, Ali Babacan’ın çatı adayı olmasını istiyorum. Ama tabi seçim tarihi belli olmadan adayın belirlenmesi yanlış çünkü yıpratılır. Bu anlamda Türkiye siyaseti için bu dönem zengin bir süreç. Çünkü bir şeyler konuşuluyor en azından. Ama tabi bu arada halk ciddi bir yoksulluk içersinde. Ancak bu milletin bu durumu hak etmediğini düşünüyorum. Artık bir an önce seçimlerin yapılıp inşaların gereğini yapmaları gerekiyor. Çünkü artık çözüm üretilemiyor, ‘gözlerimdeki ışığa bak’ diyerek ekonomi düzelmiyor. Benim evdeki çocuğumun gözünün içine bakmak daha önemli”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA