DAVULTEPE TÜRKİYE’DE BİR İLK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAVULTEPE TÜRKİYE’DE BİR İLK


 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mersin Davultepe’deki narenciye bahçelerinin sökülerek yerine Sanayi Sitesi yapılmasına geçit veren proje Danıştay tarafından durdurularak Türkiye’de bir ilke imza atıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yönetimin CHP, meclis üstünlüğünü AKP-ve MHP’nin oluşturduğu Büyükşehir Belediyesi, Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde 420 dönüm arazi üzerindeki 60 bin narenciye ağacı kesilerek yapılmak istenen sanayi sitesine geçit verdi.

Belediye meclisi onay verildikten sonra alan cumhurbaşkanlı kararnamesi ile acele kamulaştırılmak istendi. Ancak yöre halkı projeye karşı dava açarak, Danıştay’dan dönmesini sağladı.

 

BUNDAN SONRASI İÇİN BULUŞTULAR

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan kararın alınmasında eylemleri ile etkili olan yöre halkı ve arazi sahipleri bir araya gelerek bundan sonra izlenecek yol haritasını masaya yatırdı.

Davultepe köy meydanında buluşan yöre halkı adına avukat Kübra Erşahin öncülüğünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama renkli görüntüler de oluştu. Ellerinde narenciye dalları bulunan vatandaşlar, mücadele kararlı olduklarının mesajını verdiler.

 

100’Ü AŞKIN DAVA KAZANILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Erşahin, Davultepe’de vatandaşların tapulu 420 dönüm arazisi üzerinde, 60 bin ağacın kesilerek yapılması planlanan, Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin cumhurbaşkanlığı kararnamesi acele kamulaştırma kararına karşı; Danıştay 6. Dairesi’nde açtıkları dava kapsamında 71 adet seri davayıkazandıklarını söyledi.

“Böylece toplamda yüz binlik plana karşı açılan davalar ile birlikte 100 aşkın davamız olumlu sonuç aldı” diyen Erşahin, “Evet kazandık! Ve herkesin merak ettiği sorunun cevabı: Davultepe de küçük sanayi sitesi olmayacak! 60 bin ağaç kesilmeyecek!

 

BELEDİYENİN SANAYİ SİTESİ KURMASI İÇİN ŞARTLAR OLUŞMADI

Danıştay hukuki işlemin kanunda sayılan şartlarının oluşmadığını, hiçbir acelelik halin olmadığını, Büyükşehir Belediyesinin küçük sanayi sitesi kurma yetkisinin olmadığını ve bir özel tüzel kişilik olan kooperatif yararına acele kamulaştırma kararı verilemeyeceğini, açıklamıştır.

Böylelikle bu kararla birlikte davamız, cumhurbaşkanı kararnamesine karşı Türkiye’de kazanılan ilk davadır ve bundan sonraki bütün çevre dosyalarına emsal teşkil edecektir.

 

KENT BİRLİK OLDU

2018 yılından bu yana mücadele eden halkı uyandıran Anayurt Mahalle Muhtarımız Musa Ural’a ve aynı keza Davultepe Mahallesi Muhtarımız Muhtar Durmuş Usta’ya ve destek olan 75. Yıl, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi başta olmak üzere diğer muhtarlarımıza, bizleri organize edip mantıklı hareket etmemizi sağlayan Davultepe Beldesinin son belediye başkanı babam Ahmet Erşahin’e vatandaşlar arasındaki beyin kadromuza içlerinden Abdullah Gök’e ve yaşlı teyzelerimizden Fatma Gök’e, canla başla mücadele eden başta Kaplan, Kuşca, Keleş, Keskin, Erşahin ailelerine bana güvenen köylülerime, adını teker teker saymak istediğim müvekkillerime, Davultepe halkına, binlik planları değiştirmemize destek olan bütün siyasi partilerin Meclis üyelerine, bize yardım edem bütün siyasilere, bize destek veren herkese, meslek odalarına ve yazarlara temsil ettiğim Davultepe adına teşekkür ederim. Adını sayamadıklarım lütfen gönül koymayın.

 

“BİR KEZ DAHA ADALETİN VAR OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Birlikte çok büyük bir zafer kazandık. Çok büyük dersler verdik. Birlik ve dirlikten kuvvet doğduğunu en büyük gücün halkın kendisi olduğunu gördük. Davultepe’nin güçlü ve yalnız olmadığını bildik. Bir kez daha adaletin var olduğunu gördük. Adalet terazisi şaşmadı. Çünkü adalet, herkese hak ettiğini veren bir erdemdir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA