TÜRKÝYE’NÝN EN PAHALI DON NÖBETÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKÝYE’NÝN EN PAHALI DON NÖBETÝ


 

Türkiye’de genelinde havalarýn soðumasýyla birlikte ilk Mersin’in Silifke ilçesinde çýkan ve geçen yýl ilk hasadý 500 TL’den satýlan örtü altý Can Eriðine üreticiler gözü gibi bakýyor. Yaþanan don olaylarýna karþý erikler, yakýlan sobalarla dona karþý korunuyor.

Mersin’in Silifke Ýlçesi Keben Mahallesinde örtü altý erik üreticiliði yapan Murat Temur eþi Zekiye Temur ile birlikte 24 saatini erik serasýnýn içinde geçiriyor. Seranýn yýrtýlan naylonlarý tamir edilip, sobalar sabaha kadar yakýlacak olan odunlarla dolduruluyor.

Havalarýn gece -4, -5’lere kadar düþmesinden dolayý erik aðaçlarýmýza çocuðumuz gibi bakýyoruz diyen Erik Üreticisi Murat Temur, “Türkiye geneliyle birlikte Silifke’de de havalar aþýsý soðudu. Bizlerde seralarda gece nöbetlerine baþladýk. Gündüzleri seranýn yýrtýlan naylonlarýný tamir edip, yakacak olduðumuz odunlarýmýzý ayarlýyor, gece de sobalarýmýzý sürekli yakarak aðaçlarýn dondan etkilenmemesi isin ýsýtmaya çalýþýyoruz” dedi.

Örtü altýndaki erik aðaçlarýnýn Ocak ayýnýn son günlerde çiçek açacaðýný belirten Murat Temur, “Aðaçlarýmýz þu günlerde bir bir çiçek açmaya baþladý. Ocak ayýnýn sonunda tamamen çiçek açmýþ olacak. Mart ayýnýn ilk haftasý da hasat etmeye baþlayacaðýz. Tüm üreticilerimize hayýrlý bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Sýrtýnda sobalara çuvallarla odun taþýyan Zekiye Temur ise ”Bu günlerde havalar aþýrý soðudu için gündüz odunlarýmýzý hazýrlayýp, gece de yakýyoruz. Zor ve Meþakkatli bir iþimiz var ama inþallah emeðimizin karþýlýðýný alýrýz” dedi. (iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA