YENİŞEHİR’DE ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ YAYGINLAŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’DE ‘SIFIR ATIK PROJESİ’ YAYGINLAŞIYOR


 

Yenişehir Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot bölge olarak seçilen 2 mahallede 7 ayda 71 ton ambalaj atığı toplayarak yeniden ekonomiye kazandırdı. 2022 yılında projenin 8 mahalleye ve ilçe genelindeki tüm okullara yayılması hedefleniyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin Sıfır Atık Projesi, bir yandan atıkların yeniden değerlendirmesini sağlarken bir yandan da geri dönüşebilir atıklar konusunda kapsamlı bir eğitim ve bilgilendirme faaliyetine dönüştü.

2021 yılı Mayıs ayında pilot bölge olarak seçilen Fuat Morel Mahallesinde, ambalaj atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak toplanması konusunda bilgilendirme çalışması yapan Yenişehir Belediyesi ekipleri, bilgilendirme çalışmalarının ardından bu sitelere ambalaj atığı kutusu ve poşetleri bırakarak toplama işlemlerine başladı. 

Fuat Morel Mahallesindeki çalışmaların verimli geçmesinin ardından 50. Yıl Mahallesini de pilot bölge olarak seçen ekipler,  buradaki bilgilendirme çalışmalarının ardından ambalaj atığı kutuları bırakarak, toplama işlemlerine başladı.

Aynı süreçte Yenişehir ilçesinde bulunan okul, dershane ve kurs merkezlerinde de bilgilendirme çalışması yaparak ambalaj atığı kutusu bırakan ekipler,  bunun yanı sıra Yenişehir ilçesinin farklı mahallelerinden gelen bireysel talepleri de değerlendirdi ve ofis, bina, sitelerden ambalaj atıkları toplamaya başladı.

Proje kapsamında Mersin Yenişehir Belediyesi ekipleri 1.510 daire ziyareti yaptı, 1.700 adet kutu,  46.000 adet mavi renkli poşet dağıttı.

Projenin uygulanmaya başlandığı Temmuz ayından bugüne kadar geçen sürede 71 ton ambalaj atığı toplanarak ekonomiye kazandırıldı.

 Yenişehir Belediyesi,  2022 yılı içinde Sıfır Atık projesini 8 mahallede ve Yenişehir ilçesinde bulunan tüm eğitim kurumlarında uygulamayı hedefliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA