BÜYÜKŞEHİR’DE İŞÇİ KIYIMI SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE İŞÇİ KIYIMI SÜRÜYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi kıyımlarına yenileri ekleniyor. Son olarak ilaçlama biriminde çalışan 13 kişi ile Anamur’da güvenlik biriminde çalışan 12 kişi performans düşüklüğü ve hizmetlerine ihtiyaç duyulmadığı gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönem işe giren işçilere yönelik kıyımlara yenileri ekleniyor. Şu ana kadar 3 bin 500 kişinin işten çıkarıldığı ifade edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki kıyımdan nasibi alan son olarak kanalizasyonda ilaçlama yapan 13 işçi ile Anamur’da güvenlik biriminde çalışan 12 güvenlik görevlisi oldu. Kış günü işsiz kalan işçiler çaresiz kalırken hukuki yoldan haklarını aramaya çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarılan işçilerin avukatlarından Hasan Tarkan Gündoğmuş  gazetemize yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmaların 3 bin 500’ü bulduğunu söyledi. En son ilaçlama biriminde çalışan 13 işçi ile Anamur’da güvenlik görevlisi olarak çalışan 12 kişinin işten çıkarıldığını ifade eden Gündoğmuş, “İşten çıkarılmaların gerekçesi olarak  baştan beri  performans düşüklüğünü gösteriyorlardı. Şimdi performans düşüklüğünün yanında  ‘hizmetinize ihtiyacımız yok’ diye çıkartıyorlar. Yani bahanesiz bir şekilde çıkarıyorlar” diye konuştu. 

Şu ana kadar işten çıkarılan 3 bin 500 işçiden çoğunluğunun geçen dönem, bazılarının ise Macit Özcan döneminde işe giren işçiler olduğunu anlatan Gündoğmuş, “İşten çıkarılan işçiler Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen sürekli işçiler. Özellikle MHP görüşünde olan işçiler çıkarılıyor” dedi.

Bu işçilerden yarısından çoğunun işe iade davalarını kazanarak dosyalarının istinaf mahkemesinde kesinleştiğini vurgulayan Gündoğmuş şunları söyledi: “Ancak bu işçiler geri dönüş için belediyeye başvurmalarına rağmen belediye mahkeme kararına uymuyor ve tazminatlarını ödemedi. Biz bunun üzerine tazminat davalarını açtık. Çıkartılanların yüzde 95’i yerel mahkemelerde  açtıkları davaları kazandılar. Onu üst mahkemeye taşıdılar. Üst mahkemeye giden dosyalar kabul görüyor. Kazanılıyor. Akabinde belediyeye başvuruyoruz; ‘bu davaları kazandık, işçileri işe alın’ diyoruz. Belediye ise ‘ben sizi işe almıyorum başlatmıyorum’ diyor. Devletin adalet mercilerinin vermiş olduğu karar kabul görmüyor. Bu sefer alacak davalarını açıyoruz. ”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA