AKKUYU NÜKLEER’DE İŞTEN ÇIKARMA İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER’DE İŞTEN ÇIKARMA İDDİASI


 

Sık sık işçilerin kötü çalışma koşulları ile ve son günlerde de işten çıkartmalarla gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali’nde 160 işçinin daha atıldığı iddiasıyla işçiler eylem yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin'de çalışma koşullarıyla sürekli gündeme gelen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali bu kez de işçi çıkarma ile gündemde.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olma özelliği taşıyan Gülnar Büyükeceli Mahallesi’ndeki Akkuyu Nükleer Santralinde çalışan 160 kişinin işten çıkarıldığı önü sürüldü.

Akşam işe giriş kartları iptal edildiğini savunan işçiler sabah saatlerinde taşeron firma İntens İnşaat'ın önünde toplandı. İşçiler muhatap bulamamaktan dert yandı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na (PE) ulaşan işçiler, "Kartlarımız dün akşam elimizden alındı. Nükleer santral bize 'Kendi firmanıza gidin' diyor. Kendi firmamız da 'Bizim haberimiz yok' dedi. Biz çıkışınızı vermedik diyorlar. Muhatap bulamıyoruz. 50-60 kişi bekliyoruz, mağduruz" diye konuştu.

 

“ÇOK YOĞUN SÖMÜRÜ KOŞULLARIYLA ÇALIŞTIRILIYORUZ”

Öte yandan işçiler, PE Akkuyu İşçileri Dayanışma Ağı kurdu. Ağ tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi; “Bizler Akkuyu Nükleer Santral şantiyesi işçileriyiz.Bulunduğumuz şantiyede daha ilk günden bugüne çok yoğun sömürü koşullarıyla çalıştırılıyoruz.

Pandemiye ve iş kazalarına rağmen hız kesmeden süren yoğun çalışma bir tarafta, sürekli işten çıkarılma, kalabalık koğuşlar, kötü yemekler ve psikolojik baskı diğer tarafta.

Daha dün akşam saatlerinde İntens İnşaat A.Ş. firmasında çalışan 160 arkadaşımız gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. İşten çıkarılma yine insani olmayan bir yöntemle, şantiye giriş kartları önceden işçiye haber verilmeden iptal edilerek yapıldı.

Bizler bu gidişe bir dur demek gerektiğini düşünen işçileriz. Ve aramızda dayanışma yaparak, birlikte hareket ederek, yaşadığımız sorunlara ve haksız muamelelere dur diyebileceğimizi biliyoruz.

Bu nedenle Akkuyu işçileri olarak bir araya geldik ve bir dayanışma ve haberleşme ağı kurduk. Buradan tüm Akkuyu işçilerine çağrımızdır. Yaşadığınız bütün haksızlıkları bize bildirin, hiçbir haksızlık sessiz kalmasın. Gelin yaşadığımız sorunlara karşı birlik olalım, haklarımızı birlikte arayalım. Akkuyu’daki haksızlığa dur diyelim”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA