SEHER ASLAN CİNAYETİNE ‘EKİP İŞİ’ SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEHER ASLAN CİNAYETİNE ‘EKİP İŞİ’ SAVUNMASI


 

Mersin’de 2020 yılı Ekim ayında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Seher Aslan Özkurt’un (34) katil zanlısı olduğu iddia edilen 2 kişi, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Katil zanlısını Seyfetullah Söylemez’in firari olduğu davada avukat Zahide Yıldıztekin’in cinayetin eylem ve fikirliği içinde işlendiğini belirterek 2 zanlının tutukluluğunun devamı talebi kabul edildi.

Hediye Eroğlu

 

Olay, 2 Ekim 2020’de merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi’nde meydana gelmişti. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez yanındaki arkadaşları Barış Ş. ve Cevdet D. ile saat 02:00 sıralarında bir süre nikahsız yaşadığı Seher Aslan Özkurt’un evinin önüne geldi. Söylemez, Şimşek ile yanında getirdiği demir kesme makası ile binaya girip, Özkurt’un dairesine girdi. Söylemez ile arkadaşı evde bulunan Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, cep telefonlarını ve Özkurt’un altın yüzüğünü aldı. Ardından da Özkurt’u dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Özkurt, dama çıkıp komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, kadını saçından tutup sürükleyerek getirdiği merdiven boşluğunda başına tabancayla ateş etti. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheliler olay yerinde kaçtı.

Cinayetin ardından geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı belirlenen otomobili bir süre sonra Adana’da durdurularak, içindeki Barış Ş. ve Cevdet D’yi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi tutuklanırken firari olan Seyfetullah Söylemez ise hala aranıyor.

Firari katil zanlısı Seyfetullah Söylemez’e (41) yardım ettiği ileri sürülen Barış Ş. (31) ile Cevdet D. (20) bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Davanın 4. duruşması Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Seher Aslan’ın annesi Elif Aslan ile kızkardeşi İpek Aslan ile ailenin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatları Merve Sarı, Zahide Yıldıztekin, Berfin Söylemez, Burcu Düzen ile sanık avukatları Ersan Sarı, Özgür Akdağ ve Zübeyir Çetinkaya hazır bulundu.

 

CİNSEL SALDIRI İDDİANAMESİ DE KABUL EDİLDİ

Tutuklu 2 sanığın SEGBİS yöntemiyle katıldığı duruşmada cinayetin yanında olayda cinsel saldırı suçunun işlendiği ile ilgili Cumhuriyet Savcısının iddianamesi kabul edilerek iki dosya birleştirildi.

Her iki sanık cinsel saldırı olayını kabul etmeyerek, böyle bir olay görmediklerini kaydetti.

Sanık avukatları da cinsel saldırı olayını kabul etmeyerek müvekkillerinin bu olayda beratını istedi.

Avukat Burcu Düzen ise katil zanlısı Seyfetullah’ın nerede olduğunu bilen olup olmadığını sordu. Bunun üzerine kız kardeşi İpek Aslan zanlının Türkiye sınırları içinde olduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Avukat Berfin Söylemez sanıkların tutukluluğunun devamını isterken Avukat Zahide Yıldıztekin de  “Sanıklar eylem ve fikir birliği ile bu cinayeti işlemişlerdir ve cinsel saldırıda bulunmuşlardır. Yardımda bulunmuşlardır. Tutuklulukları devam etmeli. En ağır cezayı almalılar” dedi.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin bilerek suçu iştirak etmediğini ifade ederek tahliye ve tutuksuz yargılanma talep etti.  

Tutuklu sanıklar Barış Ş. ve Cevdet D’de pişman olduklarını, bilerek suça iştirak etmediklerini söyleyerek tahliyelerini istedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklarını tutukluluğunun devamına katil zanlısı Seyfetullah Söylemez için yakalama emrinin devamına karar verdi. Duruşma 5 Nisan 2022 saat 14.10’a ertelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA