“ATTIĞI MESAJLAR, NELER YAPACAĞINI GÖSTERİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATTIĞI MESAJLAR, NELER YAPACAĞINI GÖSTERİYOR”


 

Derya Demir’i silahla yaralayarak koltuk değneğine mahkum eden ve eski eş Şerif Aksoy’un attığı mesajların tahliye olduğunda neler yapacağını gösterdiğini savunan avukatların tutuklu yargılanmaya devam talebi kabul edildi. Aksoy’un ‘kasten adam öldürme’ suçundan ceza alması istenen duruşmada Derya Demir’in atlattığı hayati tehlikenin daha ayrıntılı bir raporla anlatılması istenerek dava ertelendi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de eski eşi Şerif Aksoy’un silahlı saldırısı sonucu koltuk değneğine mahkum olan (27) Derya Demir’in adalet arayışı sürüyor.

Olay, 2020 yılı 29 Aralık tarihinde merkez Akdeniz ilçesi Camiişerif Mahallesi'nde meydana geldi. 2 çocuk annesi Derya Demir, sabah saatlerinde çalıştığı lojistik firmasına gitmek için evden çıktığı sırada boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı Şerif Aksoy'un sokak ortasında silahlı saldırısına uğradı. Sağ ve sol bacağına kurşun isabet eden Demir, Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 gün yoğun bakımda kalan Demir, tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak Aksoy saldırı sonrası 5 kez ameliyat olmasına rağmen koltuk değneklerine mahkum kaldı.

 

DEHŞET SAÇAN ESKİ EŞ, 27 YILLA YARGILANIYOR

Olaydan sonra polis tarafından Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Sanık Şerif Aksoy hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şeref Aksoy’un duruşması dün görüldü.

Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Derya Demir katılmazken, Şerif Aksoy, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

 

“ATTIĞI MESAJLAR NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR”

Duruşmada Derya Demir’in avukatı Serap Angay Ülgül, savunmasında saldırının öldürme maksadıyla işlendiğine vurgu yaparak, “Müvekkilime atılan mesajlar bile tahliye olduğunda sanığın neler yapacağını göstermektedir. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere müvekkilime öldürülme kastıyla ateş edilmiştir. Müvekkilim şans eseri hayattadır. Öldürmeye teşebbüs eylemi gerçekleşmiştir. Sanığın amacının öldürmeye teşebbüs olduğu raporla da sabittir. Tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz” dedi.

 

ARACI ÜZERİNE SÜRMÜŞ

Yine Demir’in avukatlarından Muhammed Bedlek de, olay yerinden alınan güvenlik kamerası görüntülerine dikkat çekerek, Şerif Aksoy’u Derya Demir’in üzerine araz sürmekle suçladı. Bedlek,  “Videoda görüldüğü üzere araç kalkarken hızlıca kalktığı için bir patinaj durumu söz konusu oluyor. Yaralı kanlar içindeki müvekkilin bunu kendi üzerine sürülmek olarak algılaması gayet normaldir. Daha önce verilen uzaklaştırma kararına rağmen müvekkilin hayatına kast edilmiştir. Bu sebeple tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep olunur” dedi.

 

“ÜST SINIRDAN CEZA ALMALI”

Duruşmaya katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili avukat Ufuk Emre de, mütalaaya iştirak ettiklerini söyleyerek, sanık Aksoy’un tutukluluk halinin devamına ve sanığın üst hadden cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

 

PİŞMANIM”

Sanık Şerif Aksoy ise pişman olduğunu söyleyerek, tutuksuz yargılanmak istedi. Aksoy, “Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Olayı olduğu gibi anlattım. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Yaralamadan dolayı da pişmanım. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

 

SANIK AVUKATINDAN; “SUÇUN VASFI DEĞİŞEBİLİR” SAVUNMASI

Sanık avukatı ise olayın üzerinden 13 ay geçtiğini ve dosyadaki delillerin toplandığını belirterek, “Müvekkilin delillere müdahale etme şansı yoktur. Suç vasfının değişme ihtimali çok yüksektir. Yargıtay içtihatlar da dikkate alındığında eylemin vasfının değişme ihtimali çok yüksektir. Müvekkilin uygun görülecek şekilde adli kontrol tedbiri de uygulanmak suretiyle tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

 

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Mütalaa ve savunmaların ardından mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumu’ndan Derya Aksoy’u tedavi eden hekimden her bir yaranın ayrı ayrı etkilediği, leze ettiği dokular (kas, kemik, damar, sinir) sorularak dosyaya celbinden sonra mağdurda olay nedeniyle yaralanmanın kaç adet olduğu, kaç tanesinin hayati tehlike geçirmesine neden olduğu, yaraların yerleri hususunda ayrıntılı yeni bir rapor istenmesine karar verdi.

Sanık Aksoy’un atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacak olması uyarınca tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, davayı 22 Mart 2022 tarihine erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA