“BU NE İŞ BİLMEZLİKTİR?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU NE İŞ BİLMEZLİKTİR?”


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 Ocak’ta başlattığı Göçmen Katlı Kavşağı inşaatı nedeniyle belirlediği alternatif güzergahlar vatandaşı isyan ettiriyor. Mahalle aralarında çıkış bulmaya çalışan sürücüler “Bu ne iş bilmezliktir?” diyerek, “Büyükşehir’de; ya trafikten anlayan birileri yok; ya da bildiklerini aktarabileceği, sözünü dinletebileceği demokratik bir ortam yok” eleştirilerinde bulundular.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de trafik sorununa çözüm amaçlı hayata geçirilen projeler, iş bilmez ekipler ve yanlış yöntemlerle hayata geçirilince yeni sorunlara neden oluyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 Ocak 2022’de başlattığı Göçmen Katlı Kavşağı inşaatı nedeniyle belirlenen alternatif güzergahlar, bölgeyi kullanmak isteyen esnaf ve sürücülerin kabus yaşamasına neden oldu. Mahalle aralarında çıkış bulmaya çalışan sürücüler “Bu ne iş bilmezliktir?” diyerek, alternatif güzergahlar için yenden düzenleme yapılmasını istedi.

 

“ALTERNATİF PARKUR, BİR ÇOCUĞUN DAHİ ANLAYACAĞI NETLİKTE OLMALI”

Konuyla ilgili özellikle sosyal medyadaki paylaşımlar ile tepkilerini dile getiren çok sayıda yurttaş, iş bilmez yöneticilerin yanlış düzenlemelerine isyan etti.

Bu isimlerin başında gelen Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Çok değil, az, azıcık, birazcık kafası çalışan bir sorumlu, çalışma sebebiyle kestiği/ kapattığı kavşak için alternatif yönlendirme parkurunu bir çocuğun dahi anlayacağı netlikte yapmaya mecburdur. Hele bu kavşak, içinde çok önemli 2 arter barındırıyorsa. Bu çalışma alt geçit sebebiyle yapımı bir süre alacaksa...

Bu ne iş bilmezliktir? İnsanlar mecburlar mı mahalle aralarında izcilik yapmaya? Çıkış yolu aramaya? Yoksa fazladan yakıt harcanmasını teşvik amaçlı bir politikanız mı var? Maksat hem kaş yapmak hem göz çıkartmak mıdır?” dedi.

 

“DÜNYA KENTLERİNİN TERK ETTİĞİ BİR MODEL”

Mimar Abdullah Yılmaz da, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i eleştirerek, “Sayın Vahap Seçer, ısrarla dünya kentlerinin terk ettiği, taşıt trafik hızlarını azalttığı yerleşim bölgelerinin içine, battı çıktı yapma nedenini açıklasa da bilim dünyası bir şeyler öğrense... Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir belediye başkanları Mersin’den biraz ders alsa...  Yüksek beton yığınlarını çağdaşlaşma olarak empoze eden bir anlayıştan ancak kentin köylüleşme katsayısını arttırmasından başka bir şey beklenemez.. Metro'nun ÇED raporu olmayan inşaatı faaliyete geçerse yaklaşık 5 milyon metreküp hafriyatın hangi yollardan, nereye döküleceği veya depolanacağı belli değil... Doldur boşalt sistemi ile inşaat yapılacak olan bölgede, olması gereken servis yolları belli değil. Güzergâhtaki ticari dükkanların kapalı kalmamaları için alternatif söz konusu değil.” eleştirilerinde bulundu.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DE; YA TRAFİKTEN ANLAYAN BİRİ YA DA BİLDİKLERİNİ AKTARABİLECEĞİ DEMOKRATİK BİR ORTAM YOK”
Göktan Tandoğan isimli yurttaş da, “Mersin Büyükşehir Belediyesinde bir tane trafikten anlayan adam ya yok, yada bildiklerini aktarabileceği, sözünü dinletebileceği demokratik bir ortam yok...

Yazık çok yazık... Sadece bu değil, Mezitli ye yapılan yarım yamalak ve saçma sapan trafik yolunu daraltan bisiklet yolları mı dersin, yoksa okullar bölgesi olan Kuyulukta hemen hemen 2 kilometrelik alanda 9 tane okul olmasına rağmen, ne altyapı ne de yol adına bir taş konulmaması mı dersin… Logo değiştirmekle belediyecilik olmaz” dedi.

 

 

“LİYAKATSIZ İNSANLAR GÖREVE GETİRİLMEMELİ”

Batu Gazi isimli yurttaş da, “Bugüne kadar maalesef hangi parti gelirse gelsin, işi bilmeyenleri ilgili görevlere getirdikleri için bu tarz basit şeyleri dikkate almıyorlar. Görevini yapanda yok, o partili bu partili diye ya çıkartıyorlar ya da alakasız görevlere tayin ediyorlar. Bu ülkede artık liyakatsız insanlar göreve getirilmemeli. Vatandaş olalım partidaş değil. Yanlışa yanlış diyelim, takım tutar gibi parti tutmayalım” diye konuştu.

 

İŞTE ELEŞTİRİLEN GÜZERGAHLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği alternatif güzergâhlar şöyle; Doğudan gelen sürücüler; 38. Cadde’den sola, 2,5 Çevre Yolu’nu takip ederek Bakırcılar Camii Kavşağı’ndan güneye doğru ilerleyerek Nevit Kodallı Caddesi’ne bağlanabiliyor. Oradan da 7. Cadde’ye katılıp, 22138. Sokak’tan sağa dönerek, H. Okan Merzeci Bulvarı’na ulaşabiliyor.

Batıdan gelen sürücüler ise Yeni Valilik Kavşağı’ndan 2257. Sokak (kuzeyden güneye tek yön olacak) yönüne doğru sağa dönerek 48 Elektrik Kavşağı’na ulaşabiliyor.

GMK Bulvarı’ndan kuzeye giden sürücüler, 2161. Sokak’tan sağa dönerek 2132. Sokak istikametinde ilerleyebilecek, sonrasında da sola saparak H. Okan Merzeci Bulvarı’na katılabiliyor.

Güneye giden sürücüler de 2619. Sokak istikametinden devam edip, 2640. Sokak’tan sola saparak 7. Cadde’ye katılabilecek. Ardından sola dönerek 22138. Sokak’tan H. Okan Merzeci Bulvarı’na çıkabiliyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA