BEKLENEN KAR GELDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEKLENEN KAR GELDİ!


 

Akıllı telefonların meteoroloji göstergelerinde Mersin için yapılan kar yağışı uyarısı gerçek oldu. Kentin yüksek kesimlerinde öğlen saatleri itibariyle başlayan kar yağışı yaylaları beyaza bürüdü. Hava sıcaklığı hissedilir ölçüde düşerken kent merkezinde ise yağmur etkili oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü, dün hafta sonuna kadar Doğu Akdeniz’de zirai don beklendiğini belirterek, üreticileri önlem almaları konusunda uyarırken, havaların soğuması ile kentte merakla beklenen kar yağışı da etkili olmaya başladı.

Akıllı telefonların meteoroloji göstergelerinde Mersin için yapılan kar yağışı uyarısı gerçek oldu. Kentin yüksek kesimlerinde öğlen saatleri itibariyle başlayan kar yağışı yaylaları beyaza bürüdü. Hava sıcaklığı hissedilir ölçüde düşerken kent merkezinde ise yağmur etkili oldu. Mersin'de kar yağışının 700 metreye kadar inmesi beklenirken yarın da kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

 

YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Mersin'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Çamlıyayla ilçesi beyaza büründü. Ulaşımın aksadığı ilçede mağduriyetlerin yaşanmaması için ekipler teyakkuza geçti. Bazı köy yollarında kar temizliği çalışması yapılırken, ortaya çıkan kartpostallık görüntü sosyal medyada viral oldu.

Benzer şekilde Erdemli’nin de yüksek kesimlerindeki kar yağışı yaylaların beyaz gelinlik giymesine neden oldu. Özellikle Erdemli’ye 30 kilometrelik uzaklıktaki bin 369 rakımlı Avgadı Yaylası’nda ki görüntüler yoğun yağışı gözler önüne serdi. Erdemli’nin de yüksek kesimlerindeki yağışın etkili olduğu bölgeler için ekipler çalışma başlatarak, mağduriyet yaşanmaması için kar temizliği yapmaya başladı.

 

KÖSELERLİ YOL KAVŞAĞI KAPANDI

Öte yandan Ayrancı yolu 20’inci kilometresindeki Köselerli Yol kavşağından sonra yoğun kar yağışı nedeniyle yol trafiğe kapandı. Ekipler yolu açmak için harekete geçti.

Kent genelinde hava sıcaklığı hissedilir ölçüde düşerken kent merkezinde ise yağmur etkili oldu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA