AB’DEN PARA GELMEDİ YATIRIMLAR DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AB’DEN PARA GELMEDİ YATIRIMLAR DURDU!


 

Mersin’de yaşayan 400 bin mülteci için Büyükşehir Belediyesi’ne sağlanacak 39.3 Milyon Avro’luk altyapı projelerine yönelik hibe ve kredi desteğinin gecikmesi yatırımları vurdu! Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, mülteciler için verilen desteklerin gecikmesine dair AB’ye eleştirilerine destek verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşiminde bazı meclis üyeleri içmesuyu ve altyapı yatırımlarındaki gecikmeleri eleştirdi.

Bnu nüzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de yaşayan 400 bin mülteci için sağlanacak 39.3 Milyon Avro’luk altyapı projelerine yönelik hibe ve kredi desteğinin gecikmesinden dem vurdu.

 

“YA AB BİZİ OYALIYOR YA İLLER BANKASI İŞİNİ ÇABUK YAPMIYOR YA BAŞKA BİR ŞEYLER VAR”

Başkan Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği ile ilgili büyükelçilerle yaptığı toplantıda Türkiye’deki başta Suriyeli sığınmacıların olduğu göç sorunu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Dedi ki ‘Avrupa Birliği bu konuda bize çok anlamlı destek yapmıyor. Özellikle alt yapı çalışmalarında kendi gayretlerimizle bizim çabalarımızla bazı sorunları çözme yoluna gidiyoruz.’ Bu bizi de ilgilendiren önemli bir konu. Mezitli İçmesuyu Projesi var, 3. yılına tamamlıyoruz görevin. O günden ‘3 ay içinde biter, 3 ay içinde biter’ bir türlü başlayamadık. 17 milyon 150 bin Euro. Tömük Arpaçbahşiş Erdemli’de hatta Mersin’in en büyük kanalizasyon sorunu orada yaşanıyor. Yoğun bir göç var. 15 milyon Euro. Biz kendi imkanlarımızla 13 milyon lira harcadık oranın içmesuyu problemini bitirdik. Daha çok da kısa bir sürede. Su kaynağımız Elvanlı’ydı. Bir de Akdeniz ilçesine Kazanlı, Homurlu, Toroslar bu mahallelerin ortak kanalizasyon projesi olan projenin 7 milyon Euro’luk tutarı toplam 39 milyon 150 bin Euro. 3, 4 ay önce biz gittik, Ankara’da görkemli bir törenle Cumhurbaşkanı Yardımcısının, Sayın Çevre Bakanı’nın, Avrupa Birliği Bakanı’nın olduğu bir yüksek protokolle beraber bunların sözleşmesini yaptık. Şu ana kadar bize 1 Euro dahi para gelmedi.

 

İÇMESUYU YATIRIMI AB’YE TAKILDI

Şimdi burada Sayın Cumhurbaşkanı’nın değerlendirme önemli bir değerlendirmedir. Bu problem kime aittir ben bilemem. İmza atıldı. Özellikle Mezitli İçmesuyu Projesi 3 yıldır tamam, bugün yarın, bugün yarın. Burada koordinatör kurum İller Bankası, parayı sağlayan Avrupa Birliği. Avrupa Birliği AFD üzerinden Fransız Kalkınma Ajansı üzerinden bunu sağlıyor. Fransız Kalkınma Ajansı ile İller Bankası arasında bir müşavir firma var. Müşavir firma bizden bilgileri istiyor, bir türlü bilgilendirme bitmiyor, bir türlü beğendiremiyoruz, bir türlü talepler son bulmuyor. Yani bir yerde bir şey var ya Avrupa Birliği bizi oyalıyor ya İller Bankası işini çabuk yapmıyor ya da başka bir şeyler var. Bunu buradan ortaya söylüyorum çünkü ben Mersin’i düşünüyorum, Mersinli sorun yaşıyor, Mersinli 400 bin Suriyeli’nin yükünü çekiyor. Bu fon FRIT II kapsamında yani Türkiye’de yaşayan mülteciler fonundan Avrupa Birliği hibe fonu ama ortada herhangi bir gelişme yok.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA