KAPALI KAPILAR ARDINDA SEÇİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAPALI KAPILAR ARDINDA SEÇİM!


 

Demokrasinin kalesi olmakla övünen CHP, Erdemli’de kapalı kapılar arkasında ‘baskı iddiaları’ gölgesinde bir kongreye imza attı.

HEDİYE EROĞLU

 

Demokrasinin savunucusu olmakla övünen ve her fırsatta bu konu üzerinden iktidarı eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdemli İlçe Örgütü’nün olağanüstü seçimini kapalı kapılar arkasında yaptı. 

Ancak İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş’ın yaklaşık bir yıl önce görevden alınmasından bu yana yaşanan gerilimi seçimde bitiremedi. Kılbaş ve yönetiminin görevden alınması sonrası kayyum olarak göreve getirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile İl Başkanı Adil Aktay’ın desteklediği Ahmet Dursen Şahin, delegelere baskı iddiaları gölgesinde seçimi kazanan isim oldu.

Erdemli Kültür Merkezi’nde yapılan olağanüstü kongreye CHP Erdemli İlçe Başkanlığı’nın 202 delegesi ile partililer yoğun bir katılım gösterdi.  Milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticilerinin katıldığı kongre gergin bir havada geçti. Açılış konuşmaları sonrası basının dışarı çıkması istendi. Gazeteciler duruma tepki gösterirken, yöneticilerin ve partililerin sessiz kalması dikkat çekti. Ancak alınan bilgilere göre itirazların yaşandığı kongrede zaman zaman tansiyon oldukça yükseldi.

‘Delegelere baskı’ iddiası gölgesinde yapılan seçimde Vahap Seçer ile İl Başkanı Adil Aktay’ın desteklediği yaklaşık bir yıldır kayyum olarak görev yapan Ahmet Dursen Şahin seçimi 111 oy ile kazanırken görevden alınan Mustafa Kılbaş 85 oy alarak kaybeden taraf oldu.

 

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Önceki dönem ilçe başkanı Kılbaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “CHP’nin saygın üyeleri 16 Ocak Pazar günü yapılacak olan ilçe başkanlığı seçiminde seçim hazırlığı süresince partimizin delegelerine çeşitli mobing ve baskılar yapıldığı söylentileri malumunuz. Öncelikle bir lokma ekmeğinin peşinde koşan aşının, işinin derdinde olan emekçi delegelerimizin üzerindeki baskının arttırılarak devam ettiği söylenmektedir. CHP’nin değerli mensupları hak, hukuk, adalet düsturuyla donanmış bir partinin böyle bir baskıyı kabul edeceği asla düşünülemez. Ayrıca başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimizin tüm yöneticileri, milletvekilleri ve partililerimizin tümü emin olun ki böyle bir duruma şiddetle karşı çıkacaklardır ve çıkmaktadırlar.

Hal bu iken CHP'nin hiçbir delegesinin boyun eğmeyeceğini, hür iradeleri ile oylarını adil bir şekilde kullanacaklarından hiçbir kuşkumuz yoktur. CHP’nin olmazsa olmazı hak hukuk adalettir. Erdemli CHP’lilere saygıyla duyurulur” diyerek baskı iddialarını gündeme getirmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA