ERDEMLİ’NİN HİZMET TALEBİNE SEÇER’DEN GEÇİŞTİRME | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’NİN HİZMET TALEBİNE SEÇER’DEN GEÇİŞTİRME


 

Erdemli’nin giriş ve çıkışı içinçevre düzenlemesi, mezbaha ve otogar sorunlarının çözümü için Büyükşehir’den hizmet talebinde bulunan Mehmet Topkara, Başkan Seçer’den, “Yetki alanımızda değil, para işi” şeklinde yanıtlar aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Erdemli için MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’dan, Büyükşehir Belediyesine hizmet çağrısı geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşiminde söz alan Topkara, ilçe girişinin sağlı sollu yenilenmesi ve güzelleştirilmesini, otogar sorununun çözümü ve mezbahane yatırımının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

 

ÇEEVRE DÜZENLEMESİ GEREKİYOR

Topkara, “Erdemli’nin girişinden D-400 karayolunun sağ ve soluna kadar kaldırım ve yürüyüş yolu anlamında yapı düzensizliği vardır. Ayrıca Erdemli şehir merkezinin tam ortasında ki üst geçit için de peyzaj çalışması gerekmektedir. Erdemli’inn Limonlu kavşağından Güzeloluk kavşağını da geçecek şekilde Erdemli’ye, Mersin’e, Büyükşehire yakışır tek tip uygulama yapılarak, güzel ilçemizin daha da güzelleştirilmesini talep eriyorum. Bu talepler daha önce de yapılmış, gündeme gelmişti. Küçük dokunuşlar yapıldı ama daha geniş açıda, daha geniş materyallerle yapılmasıdır. Bunu erdemli halkı talep ediyor.

 

TURİZM BÖLGESİ KIZKALESİ YATIRIM BEKLİYOR

Öte yandan bölgemizin turizm adresi Kızkalesi’nde kanalizasyon ve altyapısı çok eski. 5 bin kişilik bir altyapıdan bahsediyoruz ama yazın buranın nüfusu ortada. İçmesuyu yetersizlikleri yaşanıyor özellikle yaz aylarında Çevresel düzenleme ve peyzajda da Mersin’e yakışmayan sıkıntılar var. Ayrıca içerisinde bir Atatürk büstü de bulunan ve resmi törenlerin adresi olan Cumhuriyet Meydanı’nda çok büyük sıkıntılar var ki bu bölgenin tek sosyal alanı burası. Kızkalesi’nin A’dan Z’ye ilçe belediyesi ile birlikte ele alınıp, Mersin’in gülen yüzü olan bir turizm merkezi olması noktasında vatandaşın, Erdemli halkının talebi var.

 

“OTOGAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ, MEZBAHANE YAPILMALI”

Ayrıca 2022’de 7-8 senedir çözemediğimiz Erdemli Otogar problemimiz var. Bunlar bize soruluyor; Bu otogar Erdemli’de olmayacak mı? deniliyor. Bazen kızarak bazen çözüme yönelik teklifler yapılıyor vatandaş tarafından, El, güç birliğiyle Erdemlimize bir otogar kazandırılmasını talep ediyoruz.

Yine 2021’de ödeneğini otobüs alımına aktardığımız mezbahane yapım işi 2022’de de programa alındı. 2022’de daha detaylı, Erdemli’ye yakışır, nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir mezbahane yapım işinin de yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

SEÇER TOPU KARAYOLLARINA ATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Topkara’nın Erdemli’ye ilişkin taleplerine şu yanıtı verdi; “D-400 yolu üzerinde Erdemli’nin doğu girişi ve batı çıkış bölgesi yani Erdemli şehir merkezinde kalan bölge oradaki Karayolları’nın sorumluluğunda olan bir yer ancak biz refüjlerde bakım hizmetlerini yapıyoruz, bu da kendi isteğimizle olan bir durum. Sadece orası değil, Adana girişinden Anamur çıkışına kadar; bazı ilçe belediyeleri bunu kendilerine daha önce almış; Anamur Belediyesi bunlardan bir tanesi ama bu güzergahın geçtiği ilçeler de dahil; Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu bakımları yapıyoruz. Orada bir proje var, bir sorun görünmüyor. Arpaçbahşiş’e kadar yapımı tamamlanmış, devamı gelecek bilgisi var bize Karayolları’ndan. Zaten şu anda orada yapım çalışmaları devam ediyor. Umut ediyorum ara vermeden devam edilir. Oradaki üst geçit; siz de söylediniz; Karayolları’na ait bir üst geçit. Bakımı, oradaki gerekli çalışmaları yapacak kurum da yine burada Karayolları.”

 

KIZKALESİ’NE HİZMETE ‘PARA İŞİ’ YANITI

Kızkalesi’nde yağmur suyu sorunlarının olmadığını, 2020 yılı içerisinde yapılan çalışmayla yağmur suyu kaynaklı temel sorunları ortadan kaldırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Arıtma zaten evvel eski yapılmış. Öyle bir sorunla şimdiye kadar karşılaşmadık, karşılaşacağımızı düşünmüyoruz. Orada biyolojik arıtma var diye biliyorum. Orada kanalizasyon var, daha önceki dönemde yapılmış ama şu anda ciddi bir sorun gelmiyor, kısmi sorunları da muhtelif imalatlarımızla çözüyoruz. Yapalım, yapalım ama bunun bir fizibilitesi var, bir akılcılığı, rasyonelliği olması lazım, yoksa her muhtar kendi bölgesine, mahallesine, hatta her Belediye Başkanı mümkün olsa yeni alt yapı çalışmaları yapar ama bu para işi” dedi.

Erdemli’de içmesuyu rehabilitasyonu için 32 kilometrelik 25 milyon lira maliyetli bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Seçer, “Kanalizasyon rehabilitasyonu için de 21 kilometre 40 milyon lira; toplam 65 milyon lira. Finansman için İlbank’a bizim başvurumuz var. Bu konuda bize yardımcı olursanız müteşekkir oluruz, o zaman olaya daha farklı bakabiliriz ama siz de takdir edersiniz ki Kızkalesi ölçeği bir noktada herhangi bir afaki bir sorun görünmez iken bizim böyle bir para ayırmamız pek mümkün görünmüyor ama sorun olduğu zaman da hemen müdahale ediyoruz, çözüyoruz” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA