ERDEMLİ OTOGARI İÇİN SON UMUT MİLLİ EMLAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ OTOGARI İÇİN SON UMUT MİLLİ EMLAK


 

Erdemli Belediyesi’nden, arsa takası veya ödeme yapmadan otogar için yer isteyen Büyükşehir’e, “Yetkiyi bize ver, otogarı biz yaparız” yanıtı gelince ortalık karıştı. Umutlar Milli Emlak’tan talep edilen 6 dönümlük arazinin tahsisine kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuyla ilgili görüşmelerde Erdemli Belediyesi’nden gelen “Ey büyükşehir” içerikli yazıya da tepki göstererek, “Bana kimse ey diyemez, ben Büyükşehirim, bu cümle beni üzdü” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde 8 yıldır çözülemeyen otogar sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Başkan Seçer, sorunun çözümüne engel olarak Erdemli Belediyesi’ni hedef gösterip, uzlaşmaya yanaşmakla eleştirince ortalık gerildi.

Başkan Tollu da, yıllardır Erdemli’de dillere pelesenk olan otogar meselesinin Büyükşehir Belediyesinin görev sahasına girdiğini söyleyerek, “Sanki otogar yapımını engelleyen Erdemli Belediyesi gibi gösterilmeye çalışıldı. Büyükşehir bürokratları ile bir araya geldik ve ‘tüm arazilerimizi veririz’ dedik ama sanki bunu dememişiz gibi ifade ediliyor” dedi.

Bunun üzerine Seçer Kocahasanlı’da bulunan araziyi istediklerini ancak red cevabı aldıklarını açıkladı.

 

HALKA HİZMET ‘BABA MALI’ TARTIŞMASINA YENİLDİ

Tollu, “Babamızın arsası değil, kamunun arsası” derken, Seçer, “Biz de babamıza almıyoruz, Erdemli için alıyoruz” dedi.

Tollu, Büyükşehir’in yer isterken karşılığında arsa veya para vermek istemediğini söyleyerek,

“Otogar sorununu çözemezseniz yetki devri yapın” çağrısını yineledi.

Seçer ile Tollu arasında atışma yaşanırken tansiyon yükseldi. Seçer, “Beni suçluyor, Erdemli’ye siyasi mesaj gönderiyorsun” tepkisi verdi. Tollu ise “Erdemli’de eksiklik kimin eksikliği gidelim görelim. Erdemli’de ki eksikliklerin yüzde 99’u Büyükşehir’in değilse ne derseniz kabulüm” yanıtı verdi.

Seçer, “Valla halk öyle demiyor. 2 yıl sonra göreceğiz. Dananın altında buzağı aranıyorsa bu iş çözülmez. Küçük şeylerle bu işin çözülmesi mümkün değil. ‘Ey Büyükşehir, bu otogar sorununu çöz ya da bize ver, biz çözeceğiz’ diyorsunuz. Bu mantıklı, doğru bir yaklaşım değil. Bu benim babamın malı olmayacak, kamunun olacak. Sen para istiyorsun, biz verelim. Devletin tüm kurumlarının kapısı bu belediyeye kapalı, bu da adalet değil ki? Milli Emlak vermezse milletin parasıyla gidip arazi satın alacağız. herkes para istiyor benden” dedi. 

Mükerrem Tollu da, “Para istemiyoruz, görevinizi yapın. Eredmli’nin problemlerini çözün yeter” diyerek tepki gösterdi.

 

“BANA KİMSE EY DİYEMEZ, BEN BÜYÜKŞEHİRİM”

Seçer, “Bana kimse ey diyemez, ben Büyükşehirim bu cümle beni üzdü” derken, Tollu, “Kanalizasyon problemlerini çözün” diye seslendi.

Vahap Seçer, Erdemli’nin tarihinde görmediği hizmetleri aldığını savundu. Tollu ise  “Nerede? Ben görmedim” dedi. Seçer ise halkın gördüğünü belirterek, “Ben Erdemli’ye gittiğim zaman rahat rahat dolaşıyorum. Biz hizmet yapıyoruz rahatız” dedi.

Tollu ise Erdemli halkının misafirperver olduğunu vurguladı.

Başkan Seçer ise “Cahil adamlar değiliz, program orada. 3 yılda neler yapmışız, program yüzde kaç gerçekleşmiş, kimin yolunu, kanalizasyonunu yapmışız hepsi orada. Ben Erdemli halkından razıyım, Erdemli halkının ilgisinden mutluyum. Ben mi doğru söylüyorum, siz mi doğru söylüyorsunuz seçimlerde rakamlar bunu gösterecek” dedi. 

 

“BİZİ HALKIN ÖNÜNE ATMAYIN”

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, başkanlara tepki göstererek, tablonun üzüntü verici olduğunu kaydetti.

“Büyükşehir’in uhdesinde ve yetkisinde olan hizmetlerin yapılması ile ilgili talepte bulundum ama gelinen nokta beni üzdü. İki belediye başkanın bu tavrı bizi de, halkı da üzer. Bunun seçime bağlanmaması lazım. Buradan 2 yıl sonranın hesabını yapmamız doğru değil. Çözüme odaklanmalıyız. Balık yemek istiyoruz kılçıksız balık arıyoruz. Gül istiyoruz dikensiz olsun diyoruz. Biz iş yapmak istiyoruz. Size bir şey söylediğimizde hemen, ‘orası karayollarının, burası ilçe belediyelerinin, para bulun’ sahnesi yaşanıyor.

Ben gidip bakanlıktan hükümetten meclis üyesi sıfatımla nasıl halledeceğim. ‘Gidin bu paraları getirin’ diyorsunuz. Ankara bürokrasisini bizden çok daha iyi bilirsiniz. Bizi halkın önüne böyle atmayın. Varsa bir karar biz geçirmeye çalışalım” dedi.

 

“PARA SEVDASINDAN VAZGEÇELİM”

Başkan Seçer ise Erdemli’ye otogar olması gerektiğini kendilerinin de söylediğini ifade ederek, “Orası bir turizm bölgesi. Yapılacak olan tesis butik bir otogardır. Devasa abuk sabuk bir otogar değildir. Güzel yeni nesil bir mimarı ile bir otogar yapılacaktır. Biz bunu hemen yaparız. Sayın Topkara sayın başkan kendince bizi cevapları, suçladı. Siz Erdemli ilçe belediye meclisi üyesisiniz. Erdemliyi temsilen buradasınız. Sizde o zaman orada şunu söyleyin, ‘bu konuyu ortak çözelim, yetki büyükehire ait, arazi bulamıyorlar, bu para sevdasından vazgeçelim ifraz edelim, ayıralım ortak kullandığımız yeri, bu adamlara yol verelim, kimin malını kimden saklıyoruz’ diye bir öneride bulunun. Fikir vermekten ziyade çözüm üretin. Biz oraya otogar yapmak istiyoruz, arazi için bana yardımcı olun biz de gidelim yapalım” dedi.

 

SON UMUT MİLLİ EMLAK

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise ne tahsis ne devirle alakalı problem olmadığını, sorunun Büyükşehir’de olduğunu savundu.

Seçer, “Bu araziyi bize veriyor musunuz? Halkın huzurunda bize söz verin, ifraz yapıyor musunuz? Yardımcı olsun, imza veriyorum desin yeter” derken, araya AKP’li Meclis Üyesi

İsmail Yerlikaya girdi. Yerlikaya Kocasahanlı’da Erdemli Belediyesine ait arazinin ifraz ile Büyükşehir’e verilmesini desteklerken Tollu, bu teklife yanaşmadı.

Tollu, arazinin devri ile ilgili Erdemli Belediye Meclisi’nin arsa değiş tokuşu maddesi içerdiğini anımsattı.

Seçer ise “Değişir, kutsal bir karar mı?” diyerek tepki gösterirken Tollu, Siz kendiniz, ‘isterseniz bedeli mukabilinde verin isterseniz arsa karşılığı verin’ dediniz” diye konuştu.

Vahap Seçer ise “Anlaşıldı biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz belli oldu. Otogar yapmak istiyoruz ama yer sorunu yaşıyoruz. Belediye sıkıntı çıkartıyor. Anlaşmamız mümkün değil. Biraz daha sabır bekliyoruz. Uygun gördüğümüz 6 dönümlük bir yer var, Milli Emlak’a başvurumuzu yaptık soncu bekleyip ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA