DEVA’DAN KADIN CİNAYETİNE KARANFİLLİ TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVA’DAN KADIN CİNAYETİNE KARANFİLLİ TEPKİ


 

Mersin’de geçtiğimiz günlerde vahşi cinayete kurban giden Raziye Oskay’ın öldürüldüğü yere giderek karanfil bırakan DEVA Partisi Mersin İl Teşkilatı, İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlülüğe alınarak uygulanmasını istedi.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de DEVA Partili kadınlar İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ile birlikte geçtiğimiz günlerde vahşi cinayete kurban giden Raziye Oskay’ın öldürüldüğü yere giderek karanfil bıraktı. DEVA Partili kadınlar İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlülüğe alınarak uygulanmasını istedi.

İl Başkan yardımcıları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticilerinin hazır bulunduğu eylemde basın açıklamasını DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Songül Abdan okudu.

Hukuksal ve adli tedbirlerin cinayetleri önlemeye yetmediğine dikkat çeken Abdan, “Her geçen güne yeni bir kadın cinayeti haberiyle uyanır olduk. Buradan işine gitmek için evinden çıkan 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın katledildiği yerde, kadın cinayetlerine dur demek için bir araya geldik. Raziye kızımız tam 10 sene bu caninin elinden şehir şehir kaçmasına rağmen devlet olarak katledilmesine maalesef engel olamadık. Koruyamadık! Bu durum ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğinin göstergesidir” dedi.

 

“ETKİN YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Kadın cinayetleri Türkiye’nin gündeminden çıkana kadar mücadelelerine devam edeceklerine vurgu yapan Abdan, açıklamasında “DEVA partisi olarak, etkin yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği konusunda mücadele ediyoruz. En temel hak olan yaşam hakkının koruma altına alınması gerektiğini savunuyoruz. Kadınların yaşam hakkının korunması devletin görevi olduğu için bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz.Ancak iktidar kadına yönelik şiddetle samimi ve etkin bir mücadele yerine etkin yasal düzenlemeler yapmak yerine, tam tersi kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesinden imzayı çekerek kadınları daha da korumasız bırakmıştır. Bu nedenle öncelikle iktidarı İstanbul Sözleşmesine tekrar imza vermeye, Danıştay’ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak; hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞİDDETLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Medeni Kanununa ve 6284 sayılı yasaya dokunulmamasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanması amacıyla yasal düzenlemeler yapılmasını isteyen Abdan şunları söyledi: “Şiddetle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu hususta devletin tüm erklerini göreve davet ediyoruz. Yaşam hakkına dokunulmaması için mücadelemize devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

 

CENKCİMENOĞLU: “CİDDİ YAPTIRIMLAR OLMALI”

Deva Parti Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ise hem Raziye Oskay’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak hemde katledildiği yere karanfil bırakmak için geldiklerini belirterek “Buruya karanfil koyarak toplumsal duyarlılığı ortaya koyuyoruz. Kadına yönelik şiddette gelinen noktayı hepimiz biliyoruz. Ciddi kanuni yaptırımlar olmalı. İstanbul Sözleşmesinden ayrılmamızın insanları cesaretlendirdiğini düşünüyorum.  Bu yanlıştan dönülmeli” şeklinde konuştu.

Deva Partililer karanfil bıraktıktan sonra Raziye’nin ailesinin evine giderek taziyede bulundu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA