MERSÝN BAROSU ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSÝN BAROSU ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu’nda geçen yýl Temmuz ayýnda seçimi kazanarak göreve gelen yeni yönetim Ankara’ya giderek Anýtkabir’i ziyaret etti. Ata’ný huzuruna çýkan Baro heyetinde Baþkan Gazi Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye Barolar Birliði (TBB) delegeleri yer aldý.

Konuyla ilgili Baro’dan yapýlan açýklamada Aslanlý Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, burada çelenk koyarak saygý duruþunda bulunduktan sonra Misak-ý Milli Kulesi’ne geçti.

Baro Baþkaný Gazi Özdemir Anýtkabir Özel Defteri’ne þunlarý yazdý: “Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Baðýmsýzlýðýmýzýn Mimarý Ölümsüz Gazi Mustafa Kemâl Atatürk,

14 Temmuz 2021 tarihinde Mersin Barosu Baþkaný, yönetim kurulu üyeleri, TBB delegeleri, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyeleri olarak seçilmemiz vesilesiyle; Mersin Barosu Baþkaný, yönetim kurulu ve TBB delegeleri olarak, ilke ve devrimlerinizin yýlmaz savunucusu olduðumuzu þeref ve onurla bir kez daha belirtmek üzere manevi huzurunuzda olmanýn mutluluðunu ve onurunu yaþamaktayýz.

Sizin azim ve kararlýlýðýnýz ile yürüttüðünüz kurtuluþ ve baðýmsýzlýk mücadelesi sonrasýnda bugün fikri ve vicdaný hür hukukçular olarak milletimizin hizmetindeyiz.

Aziz Atam, hukukçular olarak yolumuz adalet, özgürlük, demokrasi, bilim ve cumhuriyet yoludur. Hedefimiz, hukukun üstünlüðünü ve Cumhuriyeti ilelebet yaþatmaktýr. Adalet mülkün temeli ise, adaleti sizden aldýðýmýz sonsuz umut ve güvenle baki kýlacaðýz. Bizlere gösterdiðiniz muasýr medeniyetler seviyesine ilerlemeye inançla ve gururla devam ediyoruz. Gelecekte çocuklarýmýza aydýnlýk, laik, demokratik, özgür ve her bir bireyin temel haklarýnýn korunduðu yaþanabilir bir ülke býrakmak size en büyük borcumuzdur. Bu borcu ödemek için muhtaç olduðumuz kudret, damarlarýmýzdaki asil kanda mevcuttur!

Ülkemizin sosyal, ekonomik, saðlýk ve hukuk alanýnda hiç olmadýðý kadar zor süreçten geçtiði bu günlerde; sizi daha çok arýyor ve daha çok özlüyoruz.

Mersin Barosu; tüm avukatlarý ile birlikte, Cumhuriyeti korumaya ve yüceltmeye, adalete nefer olmaya, temel hak ve özgürlükleri savunmaya bugün olduðu gibi yarýn da devam edecektir.

Cumhuriyetimizin, laik ve sosyal hukuk devletimizin yýlmaz savunucularý olmaya devam edeceðimize söz veriyor, sizi bir kez daha sevgi ve þükranla anýyor, aziz hatýranýz önünde saygýyla eðiliyoruz. Ruhunuz þad olsun aziz Atam”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA