PARALAR SOKAĞA SAÇILIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARALAR SOKAĞA SAÇILIYOR!


 

Ekonomik kriz vatandaşın belini bükerken hizmet bekleyen vatandaş ‘yap boz’ ile karşılaşıyor. Büyükşehir’in geçen yıl yaptığı kaldırımlar 3’üncü defa tamir için yeniden sökülünce halk duruma isyan etti!

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle trafik yoğunluğu azalan kentin işlek caddelerinde çalışma başlattı. Cengiz Topel, Fasih Kayabalı, Kuvayı Milliye, Çakmak Caddesi, Cemal Paşa Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve 34. Cadde gibi işlek birçok noktada yollar yenilenirken, Akdeniz ilçesinde köprü imalatı gerçekleştirildi.

 

CADDE ESNAFI TEPKİLİ

Ancak aradan daha bir yıl bile geçmeden pek çok noktadaki yol ve kaldırımlarda bozulma meydana geldi. Özellikle kış aylarının başlaması ile yağan yağmurlar yol ve kaldırımlardaki bozulmaları gözler önüne serdi.

Dün Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kuvayı Milliye Caddesi’nde başlatılan bakım onarım çalışmaları halkın tepkisini çekti. Çarşı esnafı kısa sürede bozulan kaldırımların 3’üncü kez tamiratının yapıldığını belirterek, halkın parasına sahip çıkılmasını istedi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri çalışma yürütürken cadde esnafından büyükşehire ‘yap boz’ tepkisi geldi. Cadde esnafı müteahhitlerin kötü işçiliği nedeniyle bozulan yolların en başta yapılırken denetlenmesi gerekirken ilgililerin işlerini yeterince takip etmemesi ve denetlememesi nedeniyle milli servetin boşa harcandığını savundu.

 

“ENGEL SİZSİNİZ”

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi geçen yıl yaptığı özel gereksinimli bireylerin hayatını zorlaştıran yol, bakım-onarım çalışmalarında engelleri ortadan kaldırmak yerine zikzaklı yollar yaparak, “engel sizsiniz!” tepkilerine neden olmuştu.

Özellikle Cengiz Topel, Fasih Kayabalı, Kuvayı Milliye, Çakmak Caddesi, Cemal Paşa Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve 34. Cadde gibi işlek birçok noktada yenilenen yollardaki engellilere yönelik kötü çalışmalar tepki çekmişti. Bu kötü zikzaklı engelli yürüme yolları hala düzeltilmezken, kötü işçilik eleştirileri bir kez daha haklı çıkmış oldu.

 

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Öte yandan ana caddelerde artan yoğunluk nedeniyle yürümekte zorlanan engellilere bir zorluk da esnaftan gelmeye devam ediyor. Kaldırım işgallerinin önüne geçmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri nedeniyle esnaf adeta kaldırımları işgal etti. Engelli rampalarının önüne park eden seyyar satıcılar ile görme engelli yollarını kesintiye uğratan esnaflara işlem yapılmaması da tepki çeken görüntüler oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA