SUNDURMA YIKIMINDA İNTİKAM İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUNDURMA YIKIMINDA İNTİKAM İDDİASI


 

Mezitli’de Viranşehir Mahallesinde MHP Mezitli Belediye Başkan adayı Serkan Akkoyuncu tarafından yapılan Güneş Evleri Sitesi için yoldan alınan alan mahkemelik oldu. Önü kapanan ve yola erişimi kesilen Keleş Sitesi’nin yargı süreci devam ederken, belediyenin intikam amacıyla davacılardan birinin tesisine yönelik yıkım hamlesi tepkiye neden oldu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde inşaat  halindeki Güneşevleri Sitesi nedeniyle Mezitli Belediyesi ile mahkemelik olan Keleş Sitesi sakinleri, komşuları Faruk Mevlütoğlu’nun davasından vazgeçmemesi nedeniyle oğluna ait halı saha önündeki sundurmaların intikam almak için yıkılmak istendiğini öne sürdüler. Faruk Mevlütoğlu ve site sakinleri sundurmaları sökülmek istenen halı saha ve mahkemece inşaatı mühürlenen Güneşevleri Sitesi önünde açıklama yaptı. Güneşevleri sitesi ile ilgili yürütülen hukuki süreç  ile ilgili de bilgi veren Keleş Sitesi sakinleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a tepki gösterdi.

 

MEVLÜTOĞLU: “YOLU KAPATIP ARSAYA KATTILAR”

2017 yılında  Viranşehir Mahallesi Keleş sitesinde kaldığını ifade eden Faruk Mevlütoğlu,“Önümüzdeki 3 katlı 3 blok halinde Güneşevleri sitesi vardı. Burayı kentsel dönüşüme soktular. 10 metrelik 34361 sokağı arsaya katarak 2 bin 300 metrekare arsayı 4 bin metrekareye, binayı 3 kattan 12 kata yeni 32 daireden 72 daireye çıkardılar” dedi.

İnşaatı yapanın MHP Mezitli Belediye Başkan adayı Serkan Akkoyuncu olduğunu hatırlatan Mevlütoğlu, “Durumu anlatmak Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanına gittim. Yapılanların şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu  halkın yolunun ranta kurban gitmemesi gerektiğini söyledim. Senden mi akıl alacağız diye bana kapıyı gösterdi. Durumu müteahhit Serkan Akkoyuncu’ya da söyledim. Yapılanın yanlış olduğunu 3 blok yerine 2 blok, 12 kat yerine gerekirse 18 kat yaparak önümüzü kapatmamalarını istedim, dinletemedim” dedi.

 

“MAHKEMELERİ KAZANDIK”

Çevre ve Şehircilik İlkelerini aykırı olduğu, 10 metreden aşağı trafik yolunun olmayacağı, 7 metreden aşağı yaya yolu olmayacağı artı devamlı olan bir yolun kapatılamayacağı ile ilgili Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandığını ifade eden Mevlütoğlu, “İstinafa gittiler. Biz İstinafta da kazandık. Şimdi Danıştay’a bu davayı götürdüler. Orada zaman kazanmak için 1/1000’lik planları yeniden çıkardılar. Ona da dava açtık ve kazandık. Geldiğimiz noktada beni bu davadan vazgeçirmek için araya bir sürü insan koydular. Ancak halkın sokağının ranta kurban gitmesine benim gönlüm razı olmadı. Bu tekliflerini geri çevirdim. Ondan sonra rövanşist bir hareketler gelip oğluma ait halı sahayı sundurmalarını kaçak yapı olarak nitelendirdiler. Bunlar kaçak yapı değildir. Ruhsat gerektirmeyen yapılardır. Karşımızdaki itfaiye binasında da aynı sundurmalar vardır. Buraya kapalı olan göstererek 300 bin liradan fazla ceza kesildi. Sonra meclisten yıkım kararı çıkarıldı. Yıkmaya geleceklerdi. 1 gün mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldım. 1 gün süre verdiler” şeklinde konuştu.

 

“İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Sundurmayı yıkmak istemelerinin nedeninin kendisinin Güneşevleri Sitesi ile ilgili davadan  vazgeçmemesi olduğunu iddia eden Mevlütoğlu, Bu sundurmaları biz alan kazanmışız gibi göstermişler. Burası bizim arazimiz ürerine yapılmıştır. Bu yol bile vaziyet planında bizim araziden geçiyor. Bilirkişiler ben alan kazanmışım gibi yanlış vaziyet planı çizmişler. O şekilde mahkemeye sunmuşlar. İtirazımızı mahkeme ilettik. Mahkeme bilirkişilerin raporuna bakarak hareket ediyor ve yanlış bir karar var. Şikayet ettik. Davamız devam ediyor.İntikam almaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

ÜNAL:”2 BİN 300 METREKAREYE 12 KATLI BLOK DİKİYORLAR”

Keleş Sitesi sakinlerinden Huriye Ünal, “Emsal aldığı binanın arsası 10 bin metrekare 1 blok çıkıyor. 2 bin 300 metrekareye 3 blok çıkıyor. Nerde bu yoğurdun bolluğu bunun hesabını versin. Güneşevleri Sitesinin kanuna nizama uygun olmadığı, yolu sokağı işgal ettiği için yıkım kararı var. Bunu uygulamıyor. Komşumuz davaları  kazanınca üzerine gidiyor. Halı saha sundurmasını yıkmaya çalışıyor” dedi.

 

TEKGÖZ: “NEDEN PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ?”

Nilafer Tekgöz ise “Bu yolsuzluklara kim dur diyecek. Biz halkız. Bize karşı çıkan mutlaka ezilir. Ben Neşet Tarhan’a bir tiyatro gösterisi sırasında neden Keleş Sitesinin önünü peşkeş çektiniz diye sordum. ‘Evinize gelerek sizinle görüşeceğim’ dedi. Telefonumu da aldı ama gelmedi. Bir toplantıda karşılaştığımızda yönünü değiştirip koşmaya başladı. Şimdi sormak istiyorum. Neden peşkeş çektiniz Neşet Tarhan? Hukuksal verilerle önce CİMER’e arkasından da CHP’nin bütün milletvekillerine ve yüksek kadrolarına bütün bunları attık. Hiçbirinden yanıt gelmedi” ifadelerini kullandı.

Aysel Doğan ise “Tarhan’ın varını yoğunu bir ev almak için harcayan kişilerle uğraşacağını zannetmiyorduk. Ama bu kadar yapılmaz. Haklı olan bizleriz. Biz o evleri alırken bir sürü para verdik. Neşet Tarhan mı verdi? Serkan Akkoyuncu’yu neden bu kadar koruyor. Faruk Bey mahkemeleri kazandı diye adama yıldırma politikası güdüyor. Bu kadar eziyet yapılmaz” şeklinde konuştu.

 

“BİLİRKİŞİLER BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK DEDİLER”

Ali Gül Doğan da “Neşet Bey bir toplantıda Mezitli’de park yeri sorunu olduğu ve yapacağını söyledi. Bende söz aldım. Keleş Sitesi önündeki arsaya 1 blok yapılacağı yerde 3 blok yapıyorsun, Orada park yeri nerede dedim. Bana ‘gidin şikayet edin’ dedi. Bilirkişiler söz konusu siteye kontrole geldi. Mersin’de böyle bir şey görmediklerini söylediler. O bilirkişi hakimmiş. 4 mahkeme kazandık. Halen onun peşindeler” dedi.

 

“YOLU KAPATIP İNŞATI KURTARMA YOLUNA GİTTİLER”

Ercan Erbil ise şunları söyledi: “Keleş sitesinin önünde inşaat yapılan alanın önündeki yer kamuya ait yoldu. Meclis kararı ile arsaya dahil ettirip yoğunluğu artırarak yüksek bina yaptılar. Kendilerini defalarca uyardık. Yanlış yaptıklarını söyledik ama bunları dikkate almadılar ve devam ettiler. İtirazlar sonunda durduruldu fakat 1/1000’lik imar uygulamasında yolu 5 metreye düşürerek arsayı genişletip inşaatı kurtarma yoluna gittiler. Buna da itiraz ettik. İtiraz sonucu iptal kararı aldırdık. Söz konusu yol kamuya ait bir yerdir. DOP’tan gelen bir yerdir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA