ÇİMSATAŞ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİMSATAŞ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI


 

Mersin’deki Çimsataş metal fabrikasındaki işçiler işveren sendikası MESS ile imzalanan sözleşmeye karşı tepki göstererek iş bıraktı. İşçilerin eylemi 2. günde de sürdü.

Hediye Eroğlu

Metal toplu iş sözleşmelerinde sendikalarla MESS arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini metal işçileri kabul etmedi. Mersin'deki Çimsataş metal fabrikasında sözleşmenin imzalandığını duyan işçiler tepki gösterdi. Gece vardiyasındaki dövme bölümündeki işçiler 2 saat iş durdurdu. Eylemler daha sonra iş bırakmaya dönüştü. Fabrika girişinde toplanan işçiler davul zurna eşliğinde eylem yaptı. İşçiler ‘Meydanları yaktık geri dönüş yok’ sloganları attı.

Yaklaşık 800 işçinin bulunduğu Mersin Çimsataş fabrikasındaki eyleme mavi yakalı olarak bilinen yaklaşık 500 işçinin destek verdiği öğrenildi. 

3 vardiyada da yapılan toplantı sonucu sözleşmeye ek protokol yapılması istendi.  İşveren temsilcileri ile yapılan görüşmelerde işçiler 7 talep üzerinden ek protokol yapılmasını istedi. İşçilerin talepleri şunlar: “Sözleşmede birinci 6 ay için kabul edilen yüzde  27'ye artı olarak yüzde 35 daha zam verilmesi, ikinci altı ay için enflasyon oranında zam yapılması, Mesai ücretlerinin hafta içi yüzde 100, hafta sonu yüzde 300 olarak belirlenmesi, İşçinin kendisini kapsayan özel sağlık sigortasının aileyi de kapsaması, Sosyal haklara net olarak yüzde 100 zam yapılması, Kıdem farkı, Ara dinlenme ve çay molası verilmesi, Uzun süredir eksik yatırılan banka promosyonlarının tam olarak verilmesi.

Ağır çalışma koşullarına tepki gösteren işçiler hakları olan banka promosyonunun gerçek miktarını kendilerine verilmesini istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA