“KARAMANCILAR KONAĞI GASTRONOMİ MÜZESİ OLMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARAMANCILAR KONAĞI GASTRONOMİ MÜZESİ OLMASIN”


 

Mersin’de milli mücadelenin sembol binalarından Karamancılar Konağı’nın Gastronomi müzesi yapılması ilgili tartışmalar bitmezken, AKP Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan”ın Gastronomi’yi kaldıralım önerisine Başkan Seçer, Tekrar gözden geçirelim” cevabı verdi.

Hediye Eroğlu

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Kasım 1918’de Mersin’de kaldığı ve Kuvayi Milliye direnişinin ilk örgütlediği tarihi Karamancılar Konağı’nın  Gastronomi Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan  restorasyon çalışmaları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Mersin kamuoyunda tarihi konağın tantuni dükkanı yapılacağı dedikodusu dolaşırken konu ile ilgili bir endişe Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirildi.

AKP Grup Sözcüsü Zafer Şahin Özturan, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında  Karamancılar Konağı ile ilgili son zamanlarda kamuoyunda ciddi bir gündem oluştuğunu söyledi. Özturan, “Karamancılar Konağı Atatürk’ün 5 Kasım 1918 Salı günü trenle Mersin’e gelerek kaldığı bir bina. Atatürk, silah arkadaşı 23. Tümen Kumandanı  Bursalı Albay Bahattin Bey’in kiracı olduğu Karamancılar evinde misafiri olmuştur. Özellikle o dönem Milli  Mücadelenin ve Kuvayı Milliye ruhunun yaşandığı bir gece yaşandı” dedi. Karamancılar konağının korunması için ciddi şekilde komuoyunda bir beklenti bulunduğunu anlatan Özturan, “Oranın Gastronomi Müzesi değil de özellikle Kuvayı Milliye ruhunun yaşatılması adına restore edilmesi ilgili bir çalışma yapılmasını kamuoyu bizden bekliyor. Bununla ilgili kamuoyuna açıklama yaparsanız sevinirim. Bizimde düşüncemiz aynı şekilde. Gastronomi Müzesi yapmayalım. Bu milli manevi ruha yakışmaz” dedi.

 

SEÇER: “TEKRAR GÖZDEN GEÇİRELİM”

Özturan’a Atatürk hassasiyetinden dolayı sana teşekkür eden Başkan Vahap Seçer ise “Bir belediye başkanı olarak AK Parti grup sözcüsünün burada bu şekilde tarihimize, Atatürk’ümüze sahip çıkması bu inanılmaz büyük bir zenginlik. Biz bunu düşündük. Biz bunu yapılım dedik. O 5 Kasım 1918’i yaşatmak için hakikaten önemli. Ulusal kurtuluş savaşı bir anlamda buradan başlamış onu anımsatacak. Sembolize edecek bir çalışmamamız var. Tekrar bir gözden geçirelim” şeklinde konuştu.  

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA