“TARİKAT YURTLARI KAPATILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARİKAT YURTLARI KAPATILSIN”


 

Mersin’de Öğrenci Sendikası cemaat yurdunda kalan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın canına kıymasını ardından tarikat ve cemaatlere ait yurtların kapatılmasını istedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Öğrenci Sendikası üyeleri Pozcu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bir araya geldi. Öğrenciler “Tarikat yurtları kapatılsın” yazılı dövizler açtı.

Öğrenci Sendikası adına açıklama yapan Deniz Bingöl, “Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan gencecik sıra arkadaşımız Enes Kara, ailesinin, mecburen kaldığı tarikat yurdunun baskısı ve geleceksizlik nedeniyle yaşamına son verdi. Her güne bir sıra arkadaşımızın intihar haberiyle uyandığımız Saray iktidarı gençlere yoksulluk, işsizlik ve ölüm vadediyor! Tanık olduğumuz intiharlar, ekonomik krizin gitgide derinleştiği ve biz üniversitelilerin yurt- kalacak ev bulamadığımız, yurt bulamadığımız için sokaklarda- parklarda yatmaya başladığımız zaman ise AKP tarafından “terörist” ilan edildiğimiz bu süreçte AKP ve yandaşlarının kendi elleriyle işledikleri cinayetlerdir” dedi.

 

“KRİZİN FATURASINI ÖĞRENCİLERİ ÖDETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Açıklamasında Antalya’da bir cemaat yurdunda katledilen Mehmet Sami Tuğrul hatırlatan Bingöl, “Biliyoruz ki Enes, tarikat yurdunda ibadet etmeye zorlanan binlerce üniversiteliden yalnızca bir tanesi. Çok kısa bir süre önce Antalya’da bir başka cemaat yurdunda bir sıra arkadaşımız, yurdun bir çalışanı tarafından vahşice katledilmişti. Hiçbir denetimden geçirilmeyen ve adeta başımızı sokmak umudu veya aile baskısı sebebiyle kaderimize terk edildiğimiz bu yurtlar AKP’nin “dindar ve kindar bir gençlik” yaratma politikası ile istediği gibi faaliyet gösterirken Saray, öğrencilere bir KYK yurdunu bile çok görüyor. “Elinize dizinize dursun, ne istediniz de yapmadık” diyor. Oysa gerçekten de tarikatlar ne isterse onu yaptılar, binlerce genci kaderine terk ettiler. 650 TL’yi 850 TL’ye yükseltip temel ihtiyaçlarımız da dahil olmak üzere neredeyse her şeye zam yapanlar; üniversitelileri geleceksizlik ile cezalandırmaya, kendi yarattıkları ekonomik krizin faturasını üniversitelilere ve halkın ezilen diğer kesimlerine ödetmeye çalışmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Eğitimi tarikatlara, cemaatlere teslim etmenin sonucu, her gün bir sıra arkadaşlarının ölüm haberi ile güne uyandıklarını ifade eden Bingöl, tüm tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılarak kamulaştırılmasını istedi.

 

“BU DÜZENE KARŞI KOYALIM”

Böngöl şunları kaydetti: “Daha fazla vakit kaybetmeden, tek bir sıra arkadaşımızı daha yitirmeden derhal tüm cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı ve kamulaştırılmalıdır. Üniversitelilerin yurt – kalacak ev bulamadığı için okulunu bırakıp-dondurup aile evine geri dönmek zorunda olduğu, geçinebilmek adına ek işlerde çalışmak zorunda olduğu bugünlerde tarikat-cemaat yurtlarına akıtılan bütçe üniversitelilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için harcanmalıdır. Üniversitelileri kaldıkları yurtta ibadet etmeye zorlayanlar, derhal yakalanmalı ve yargılanmalıdır.  Son çağrımızı, bize böyle bir işsizlik, yoksulluk ve ölüm düzenini reva gören Saray’ın karşısındaki tüm sıra arkadaşlarımıza yapıyoruz: Türkiye tarikatlardan, cemaatlerden, Saray’dan büyüktür. Gelin bu düzene hep birlikte, örgütlü mücadeleyle karşı koyalım. Geleceğimiz için hep birlikte yürüyelim. Üniversitelerimizde, kaldığımız- kalamadığımız- katledildiğimiz veya intihara zorlandığımız yurtlarda insanlık onurunun altında yaşamaya, yemekhanelerimizde bir avuç yemek ile doymaya mebcur edilmeye, ulaşıma gelen zamlara mecbur değiliz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA